KAFFE OCH OREOMUFFINS

Hejj på er, gud vad längesen det var vi hördes nu! Jag har haft fullt upp med flytt, livet och att inte svettas ihjäl i denna värme. Vilken sommar vi haft! 

MEN NU, NU ÄR JAG TILLBAKA! Och idag bjussar jag på chokladmuffins, vissa fyllda med marängsmörkräm som smakar kaffe andra toppade med den. Så är vissa toppade med choklad-oreo frosting också, mums mums mums! 

Då det blev massa smet över gjorde jag även minimuffins som jag dekorerade med bara marängsmörkräm och andra med bara oreofrostingen. Tycker dom är så söta, blir som små mumsbitar! 
Nog babblat, här kommer receptet =) 
 

CHOKLADMUFFINS: 
1 dl kakao
2 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
2,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR: 
1. Slå på ugnen på 175 grader
2. Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. 
3. Vispa smöret och resten av sockret fluffigt och vitt.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. 
6. Blanda i mjölblandingen lite i taget i smörblandningen
7. Blanda i den svala kakaoblandningen i smör & mjölblandningen lite i taget och blanda tills du har en härlig, len chokladsmet. 
8. Om du har en muffinsform så fyll den med muffinsformar och fyll dom till 3/4. Smeten räcker till 12 vanliga muffins samt en halv plåt minimuffins. Har man stora muffinsformar räcker den nog perfekt till 12 st.
9. Grädda muffinsarna i 175 grader i ca 15-18 min.

 

KAFFE-MARÄNGSMÖRKRÄM

1 matsked snabbkaffe
4 matskedar vatten
3 st äggvita
1,7 dl socker
170 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR:
1.
Koka en dl starkt kaffe, jag tog 1 matsked snabbkaffe tillsammans med 3-4 matskedar kokande vatten.
2. 
Lägg äggvitor, socker och vaniljsocker i en skål. Sätt skålen över vattenbad och värm tills alla sockerkristaller har smält, om du har en termometer så kan du värma upp det till ungefär 65grader. Har du inte en termometer så stick ner en sked, ta upp den och känn på den, känner du inga sockerkristaller så är det färdigt. Rör om lite då och då under tiden det värms upp.  
3. Ta bort skålen från värmen, placera antingen skålen i en hushållsassistent med visp eller vispa med elvisp på mellan hastighet tills marängen är styv och har svalnat, räkna med ca 10 minuter. Har du mjuka toppar och kan du vända skålen upp å ner utan att du får all smet på dig så är den färdig =) 
4. Sänk hastigheten på vispen till låg eller ha kvar den på mellanhastighet, ha sedan ner smöret, lite i taget. Tänk dig bitar lika stora som en tärning och räkna till 15 mellan varje bit, då vet du säkert att det blandats in. 
5. Ha i det svalna kaffet lite i taget på låg hastighet, när allt är iblandat kan du höja hastigheten ett snäpp så allt verkligen blandas in. Smaka av allt eftersom du har i kaffet, det är inte säkert allting behövs då lite kaffe ger mycket smak! 

 
OREO-FROSTING
50 gram rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
150g philadelphiaost
10 st chokladoreos

GÖR SÅHÄR:
1. Vispa ihop smör och florsocker 
2.
Blanda i philadelphiaosten 
3.
Krossa oreokakorna i en mixer
4.
 Blanda i kakorna i smeten och ställ in den i kylen en sväng. 
5.
Sprita på dina muffins och njut!