MAZARINKAKA MED PASSION & CITRON
Hejj, vilket sommarväder vi fick lagomt till påsken. Passar ju perfekt att jag bjussar på denna somriga mazarinkaka med smak av passionsfrukt och citron idag! 😄
Här kommer receptet, till en kaka på 18cm behöver du:
Mördeg:
2,5dl vetemjöl
90g smör
0,5dl socker
2 äggulor
Mördeg:
2,5dl vetemjöl
90g smör
0,5dl socker
2 äggulor
Fyllning:
100g tinad passionspure
200g mandelmassa
100g tinad passionspure
200g mandelmassa
150g rumsvarmt smör
3msk florsocker
Topping:
1 citron
1 citron
3dl forsocker
4-5 tsk vatten
Gör såhär:
Mördeg:
Mördeg:
1. Blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa.
2. Tillsätt äggulorna och blanda tills du har en deg.
3. Plasta in degen och låt vila i kylen i minst 20 minuter.
4. Slå på ugnen på 180 grader.
2. Tillsätt äggulorna och blanda tills du har en deg.
3. Plasta in degen och låt vila i kylen i minst 20 minuter.
4. Slå på ugnen på 180 grader.
5. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform.
6. Ta ut degen ur kylen, kavla ut den och lägg i den i springformen, tryck ut den till ett jämt lager på botten och upp längs ungefär halva kanten på formen.
7. Ställ in i kylen medans du gör fyllningen.
6. Ta ut degen ur kylen, kavla ut den och lägg i den i springformen, tryck ut den till ett jämt lager på botten och upp längs ungefär halva kanten på formen.
7. Ställ in i kylen medans du gör fyllningen.
Fyllningen:
1. Vispa smöret så det blir krämigt, tillsätt mandelmassan i bitar och vispa ihop det.
2. Vispa sedan ner passionspuren lite i taget och sedan florsockret.
3. Ta ut mördegsbotten från kylen och häll ner fyllningen där.
1. Vispa smöret så det blir krämigt, tillsätt mandelmassan i bitar och vispa ihop det.
2. Vispa sedan ner passionspuren lite i taget och sedan florsockret.
3. Ta ut mördegsbotten från kylen och häll ner fyllningen där.
4. Grädda längst ner i ugnen i ca 40-45min, ta ut och låt svalna helt.
5. Skär försiktigt längs kanterna med en smal kniv innan du försiktigt lossar springformen och tar bort kanten.
5. Skär försiktigt längs kanterna med en smal kniv innan du försiktigt lossar springformen och tar bort kanten.
Topping:
1. Blanda alla ingredienser, häll på ovanpå kakan när det är helt sval. Låt sedan stå i kyl tills toppingen satt sig. Riv lite citronskal över strax innan servering.
1. Blanda alla ingredienser, häll på ovanpå kakan när det är helt sval. Låt sedan stå i kyl tills toppingen satt sig. Riv lite citronskal över strax innan servering.
SERVERA OCH NJUUUUUT!


Men mums!