MAZARINKAKA MED PASSION & CITRON

Hejj, vilket sommarväder vi fick lagomt till påsken. Passar ju perfekt att jag bjussar på denna somriga mazarinkaka med smak av passionsfrukt och citron idag! 😄
 
Här kommer receptet, till en kaka på 18cm behöver du: 
Mördeg:
2,5dl vetemjöl 
90g smör 
0,5dl socker 
2 äggulor
 
Fyllning: 
100g tinad passionspure 
200g mandelmassa
150g rumsvarmt smör 
3msk florsocker 
 
Topping: 
1 citron
3dl forsocker 
4-5 tsk vatten
 
Gör såhär: 
Mördeg:
1. Blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa. 
2. Tillsätt äggulorna och blanda tills du har en deg. 
3. Plasta in degen och låt vila i kylen i minst 20 minuter. 
4. Slå på ugnen på 180 grader. 
5. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform. 
6. Ta ut degen ur kylen, kavla ut den och lägg i den i springformen, tryck ut den till ett jämt lager på botten och upp längs ungefär halva kanten på formen.
7. Ställ in i kylen medans du gör fyllningen. 
 
Fyllningen:
1. Vispa smöret så det blir krämigt, tillsätt mandelmassan i bitar och vispa ihop det. 
2. Vispa sedan ner passionspuren lite i taget och sedan florsockret. 
3. Ta ut mördegsbotten från kylen och häll ner fyllningen där.
4. Grädda längst ner i ugnen i ca 40-45min, ta ut och låt svalna helt. 
5. Skär försiktigt längs kanterna med en smal kniv innan du försiktigt lossar springformen och tar bort kanten. 
 
Topping: 
1. Blanda alla ingredienser, häll på ovanpå kakan när det är helt sval. Låt sedan stå i kyl tills toppingen satt sig. Riv lite citronskal över strax innan servering. 
SERVERA OCH NJUUUUUT! 
 
 

Kommentarer:

1 Angelica Wåhlin:

Men mums!

Kommentera här: