MANGOPAJ

Heejj! Denna paj är perfekt om du råkar ha mördeg eller mördegskakor över plus att det är superenkel att slänga ihop och fräsch! Fick lite sommarfeeling när jag satt här med solen som sken in genom fönstret och mumsade på en bit mangopaj! 
Här kommer receptet, jag hoppas ni gillar det =) 

Du behöver till en 18cm stor kaka:
Mördegskakor:
2,5dl vetemjöl 
90g smör 
0,5dl socker 
1 äggula

Botten:
20 st mördegskakor 
30g smör 

 Fyllning: 
250g tinad mango 
2,5 gelatinblad
2dl grädde 
4msk florsocker 
1msk vaniljsocker 

Topping:
100g vit choklad
0,5dl grädde 

 Gör såhär: 
Mördegskakor: 
1. Blanda ihop kallt smör, vetemjöl och socker till en smulig massa. 
2. Tillsätt äggulan och blanda tills du har en deg. 
3. Plasta in degen och låt vila i kylen i minst 20 minuter. 
4. Slå på ugnen på 180 grader. 
5. Ta ut degen ur kylen, kavla ut den och stansa ut ca 20 kakor med tex ett dricksglas eller en pepparkaksform. 
6. Lägg dom på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter. Låt svalna.  

Botten:
1. Smula sönder kakorna fint.
2. Smält smöret, blanda ihop smulorna och smöret, tryck ut det jämt i en 18cm stor springform.
3 . Ställ in i kylen medans du gör fyllningen.

Fyllning:
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Lägg undan 8-10 st mangobitar till senare.
3. Värm på resten av mangobitarna i en kastrull så dom blir mjuka, mixa till en pure.
4 . Häll över 2/3 av puren i en skål och ställ in den i kylskåpet, värm på den del som är kvar i kastrullen och vispa sedan ner gelatinbladen.
5. Blanda ihop det med resten av puren.
6. Vispa grädden tillsammans med florsockret och vaniljsockret tills den blir fluffigt men inte allt för fast.
7 . Vänd ner lite lite mangopure i taget i grädden tills allting har blandats. 
8 . Häll ner fyllningen på botten och tryck ner mangobitarna du sparat sen tidigare, ställ in i kylen i minst 1h. 

Topping:
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål
2. Värm på grädden så den precis börjar koka och häll den sedan över chokladen.
3. Rör tills all choklad smält och låt den sedan stå i rumstemperatur tills du har en spritsbar konstistens.  

Avslutningsvis:
1. Ta försiktigt bort kanten på din springform
2. Spritsa valfritt mönster med chokladtoppingen och servera sedan!