KLADDKAKA MED PASSIONFRUKTSTOPPING

 Heejjj! 
I samarbete med rättviksnytt så har jag tagit fram detta svingoda recept, som familjen hyllade denna smakkombo! Enkelt äre å, prova vettja, här kommer receptet!

Receptet avser en form på 20cm. 

Du behöver: 
Kladdkakebotten: 
75g Smör

1,5dl socker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1st ägg 
0,75dl vetemjöl 

 Passionfruktstopping: 
250g fryst passionspuré 
1,5dl socker 
2dl grädde 
2st gelatinblad 

Smält vit choklad

Gör såhär: 
Kladdkakebotten: 
1. Slå på ugnen på 160 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme. 
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål. 
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet. 
5. Tillsätt ägget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet.
7. Smöra en form á 20cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda längst ner i ugnen i ca 10-12 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten. 
9. Låt svalna i kylskåp medans du gör det andra lagret.   

Passionsfruktstopping:
1. Lägg passionsfruktspurén i en kastrull och värm på tills allt har blivit flytande. 
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. 
3. Sila purén så att du inte har några bitar eller kärnor kvar, häll tillbaka 1/3 av purén i kastrullen och ställ in resten i kylskåpet. 
4. Värm på den purén du har i kastrullen, krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom i purén. Rör noga så du inte får några klumpar. 
5. Blanda ihop all gelatinpuré igen och ställ in i kylen. 
6. Vispa grädden mellanfast och blanda i sockret. 
7. Ta fram passionsfruktspurén och vispa för hand i lite grädde i taget i purén till du har en krämig smet. 
8.  Häll passionssmeten över kladdkakan och ställ in i kylen i minst 4h men gärna över natten. 
9. Innan servering så smält ett par gram vit choklad som du sedan ringlar över, ät och njut!