HÖSTIG SOCKERKAKA
I samarbete med rättviksnytt så knåpade jag ihop denna sockerkaka med kokos, äpplen och kryddor. Den sprider både höst och vinterkänslor, perfekt nu när dagarna består av regn och nätterna av minusgrader! Hoppas ni gillar receptet! =)
Du behöver:
1dl kokosflingor
3 ägg
2,5dl socker
1msk vaniljsocker
75g smält smör
1dl mjölk
3,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
3tsk kanel
2tsk kardemumma
En nypa salt
2 rivna äpplen
Smör och ströbröd till formen
Smält choklad
Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 180 grader.
2. Rosta kokosflingorna i en torr panna tills dom får en gyllenbrun färg.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i ca 3-4min så det blir vitt och pösigt.
4. Smält smöret och rör i mjölken, blanda ner det i äggblandningen.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt i en annan bunke och vänd i det försiktigt i smeten. Blanda sedan i den rostade kokosen.
6. Skala äpplena och riv dom grovt, krama ur saften så gott det går och blanda ner dom i smeten.
7. Bröa och smöra en sockerkaksform och häll sedan ner smeten i formen.
8. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 min, prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
9. Låt svalna och avsluta med att dekorera kakan med smält choklad och kokosflingor.

