BLÅBÄRSKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD

Du behöver: 
Kladdkaka:
150g Smör 
2dl socker 
1 tsk vaniljsocker
2st ägg  
1,5dl vetemjöl 
1,5 dl blåbär (frysta funkar fint!)

Topping:
200g vit choklad
1dl grädde

Gör såhär:  
Kladdkaka:
1. Slå på ugnen på 175 grader 
2. Lägg smöret i en kastrull och smält det.  
3. Blanda socker och vaniljsocker i en skål.  
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.  
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det. 
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet. Häll sedan ner blåbären och blanda lätt ihop smeten. Rör du för mycket blir bara blåbären en smet. 
7. Smöra och bröa en form som är 18-20cm och häll ner smeten i formen.  
8. Grädda i mitten av i ugnen i ca 15-20 minuter, ha koll, alla ugnar är olika. Den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten. 

Topping: 
1. Hacka chokladen och lägg den i en skål
2. Häll grädden i en kastrull och värm på tills det precis börjar koka, ta då av den från plattan och häll grädden över chokladen 
3. Blanda runt tills all choklad har smällt och häll chokladsmeten över kakan, ställ in i kylen i minst 4h men gärna över natten
4. Skär försiktigt runt kanterna innan du lossar springformen. Dekorera gärna med blåbär eller andra bär/frukt.