SVINGODA BROWNIES

Hej & glad lördag! 
Idag vaknade jag upp till en lite halvmulen dag och var SÅ sugen på brownies och vad gör man när man är sugen på något? Skaffar det såklart! 
 
Det här kan vara Sveriges godaste brownies, det är då utan tvekan dom godaste jag ätit och jag ångrar lite att jag gav bort resten av dom nu när jag kollar igenom bilderna, haha. 
 
Receptet är inspirerat från både Roy Fares & den fantastiska bloggen My kitchen stories!
Så här gjorde jag =) 
 

SVINGODA BROWNIES
150g Smör
2,75dl socker
0,75dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2st ägg 
1,5dl vetemjöl 
En näve mörka chokladknappar
 
GÖR SÅHÄR
1. Slå på ugnen på 160 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme. 
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål. Jag vispade ihop det med en vanlig handvisp för att få bort kakaoklumparna. 
4. Häll i det smälta smöret och blanda (denna gång med en slickepott!) ihop det till en smet. 
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en härlig, slät smet.
7. Lägg i bakplåtspapper i en form (jag hade en 15x22cm form) och häll ner smeten. 
8. Strö över chokladknappar, har du inga hemma kan du såklart skippa detta eller hacka den choklad du gillar och strö över. 
9. Grädda längst ner i ugnen i ca 20-25 minuter. 
10. Låt sedan svalna och ställ in i kylskåpet någon timme så blir den perfekt kladdig. 
 
LYCKA TILL!