NO BAKE SNICKERSPAJ

Till en kaka på 18cm behövs: 

Botten: 
200g digistivekex 
90g smör 

Chokladganache:
100g mjölkchoklad 
50g mörk choklad 
1,2 dl grädde 
1 matsked smör 

Kolasås: 
En burk dulche de leche 
2-3 nypor flingsalt 
1/2 påse salta jordnötter 

Topping: 
100g mjölkchoklad 
25g mörk choklad 
1 matsked olja utan smak 

Gör såhär: 

Botten:
1. Krossa kexen och smält smöret 
2. Blanda ihop dom och tryck ut det i ett jämt lager i en springform 
3. Ställ in i kylen medans du gör nästa lager.  

Chokladganache: 
1. Hacka chokladen och lägg det i en bunke. 
2. Värm på grädden och häll den över chokladen, rör runt så all choklad smälter. 
3. Ha i smöret när all choklad är smält och rör runt tills det blir en len ganache. Är det några små bitar kvar kan du mixa den len med hjälp av en handmixer. 
4. Häll chokladganachen över digistivebotten och ställ in i kylen i minst 1h. 

Kolasås: 
1. Lägg kolasåsen i en skål, blanda i nötterna och saltet. 
2. Häll över kolasåsen på chokladganchen och ställ i kylen.  

Chokladlager: 
1. Smält chokladen över vattenbad
2. Blanda i oljan och rör runt. 
3. Låt svalna lite och häll sedan chokladen över kolasåslagret. 

 

Låt nu kakan stå i kyl ett par timmar, se till att plocka fram den minst 30-40 min innan du äter den så chokladen inte är så hård! 

Obs, den blir kladdig men så SÅ god!!! 

Lycka till! =)