Blåbärspaj som bakas utan ugn!

I samarbete med RättviksNytt så har jag ännu en gång fått äran att dela ett av mina recept i deras reklamblad och denna gång blev det en fantastisk blåbärspaj som man inte behöver någon ugn till, perfekt i denna vårvärme 😃 


Hoppas ni gillar receptet, ha en fin dag! 


Till en kaka på 18cm behöver du:

12st chocolate chip cookies
25g smör 

3dl tinade blåbär (ca 150g)

1 gelatinblad

1dl grädde 

125g mascarponeost

3msk florsocker 


150g vit choklad 

0,75dl grädde 



Gör såhär: 

1. Mixa kakorna till fina smulor 

2. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna 

3. Tryck ut kaksmulorna i en springform som är 18cm, det ska täcka hela botten och upp på ungefär halva kanten, ställ in i kylen 

4. Spara 1dl av blåbären till senare och mixa dom andra 2dl till en fin puré 

5. Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten i minst 5 min 

6. Värm på 0,5dl av purén under omrörning , krama ur gelatinbladet och blanda ner det i den varma purén. Rör noga så du inte får några gelatinklumpar

7. Blanda ihop båda puréerna och ställ in i kylen. 

8. Vispa upp grädden så den blir fast, vispa sedan i mascarponen och florsockret. 

9. Se till att purén svalnat och vispa sedan ner den lite i taget i gräddblandningen

10. Blanda ner dom blåbär du sparade sen tidigare och häll ner fyllningen i pajskalet

Ställ in i kylen.  


Toppingen: 

1. Hacka den vita chokladen väldigt fint och lägg ner den i en skål 

2. Värm på grädden under omrörning tills den precis börjar koka och häll då grädden över chokladen och rör tills all choklad smält

3. Låt stå i rumstemperatur tills den är spritsbar, det tar ca 15-20min

4. Spritsa/klicka ut valfritt mönster på kakan, servera och njut! 


. (null)


(null)