KOKOS OCH TWIXTÅRTA

Hellooo alla påskgubbar, påskgummar och allt därimellan! Jag hoppas ni njuter för fullt av vårens fantastiska väder och solens strålar. 
 
Idag gjorde jag en tårta som blev helt fantastisk, jag var först tveksam på om smakerna skulle passa ihop men oj vilken symfoni det blev i munnen, prova vettja! =) Det är chokladbottnar, fyllda med kokosmousse, twixfluff, twixbitar så är den täckt med mjölkchoklad marängsmörkräm och chokladganache =)

Ha en fin påsk och ta hand om varandra! 
 
CHOKLADBOTTNAR: 
3 gram vaniljsocker (1 tsk)
180 g mjöl (3 dl)
300 g socker (3,33 dl)
85 g kakao (2,13 dl)
5 g bikarbonat (1 tsk)
5 g bakpulver (1 tsk) 
55,8 g rapsolja (60 ml)
180 g mjölk, rumsvarm (180 ml)
80 g vatten, varmt (ca 1 dl)
80 g varmt kaffe (ca 1dl)
2 stora ägg
 
GÖR SÅHÄR: 
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och klä in 2 formar med bakplåtspapper (jag kör både botten och runt på kanterna) à 18cm.
  2. Sikta de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop olja, mjölk och ägg i en skål, blanda i det tillsammans med dom torra ingredienserna. Blana sen i kaffet och vattnet, lite i taget och rör om.
  3. Fördela smeten i formarna och grädda i cirka 20-30 minuter. Bottnarna ska vara torra i mitten. Låt de svalna på galler. Skär av toppen på bottnarna så de blir raka.
 
TWIXFLUFF:
Ett lager på en 18cm tårta. 
100g twix + bara kolan på två st "pinnar" till. 
1,5 dl grädde
 
GÖR SÅHÄR:
1. Värm upp grädden i en kastrull på spisen (låt det ej koka!) 
2. Ha i hackad twix och låt det smälta. 
3. Sila sedan bort kexbitarna och häll upp blandningen i en skål.
4. Ställ in skålen i kylen i minst 5h och vispa sedan upp det precis som vanlig grädde. 
 
 
KOKOSMOUSSE: 
(recept härifrån, denna mängd räcker till ett lager på en 18cm tårta)
1 dl crème fraiche
1 dl socker
0,8 dl kokosflingor
1 dl grädde, vispad
2 gelatinblad
 
GÖR SÅHÄR:
1.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa crème fraiche och socker tills det tjocknar, detta tar upp emot 10 minuter så ha tålamod. 
2. Smält gelatinbladen på svag värme tills de smälter, låt svalna en aning. Blanda hastigt i gelatinet i crème fraiche-röran och se till att det inte blir några klumpar. Blanda i kokosen och vänd i vispad grädde.
 
 
CHOKLADGANACHE: (the "drips") 
80 g mörk choklad (70%) 
20g ljus choklad 
1 dl grädde  

GÖR SÅHÄR: 
1. Smält försiktigt chokladen tillsammans med grädden i en kastrull, det får inte koka! Låt svalna. 
2. Jag häller det sedan i en sån här och droppar över en välkyld tårta med smörkräm. Gissat att det även går att göra med en sked eller bara att hälla, prova er fram vad som känns lättast för just er! =)
 
 
LÄGG IHOP TÅRTAN SÅHÄR:
1. Koka upp sockerlag (1dl socker, 1dl vatten. Jag pressade även i en halv citron denna gång, Lägg det i en kastrull, låt det koka upp i någon minut så det blir lite segt och låt det sedan svalna helt)
2. Medans sockerlagen svalnar så dela din botten i 3 lika stora bottnar. Jag låter alltid min botten svalna när den kommer ut från ugnen sen lägger jag in den i kylskåpet medans jag förbereder alla fyllningar och liknande, jag tycker den blir lättare och dela då.
3. Pensla dom 3 bottnarna med den numera svala sockerlagen.
4. Lägg den första botten på tårtfat/tårtbricka, ha på så mycket kokosmousse som du själv vill ha. Lägg sedan på botten nr 2. 
5. Lägg på så mycket twixfluff du vill ha på den andra botten och hacka sedan en halv twix och strö ut över fluffet, lägg på nästa botten. 
6. Täck tårtan med ett tunt lager marängsmörkräm, ställ in i kylen i minst 30 minuter. 
7. Täck sedan hela tårtan med marängsmörkräm och välj det mönster du själv vill. 
8. Gör chokladganachen medans din tårta står i kylen och sätter sig, låt den svalna en aning ta sedan ut och gör drips. 
9. Jag blandade sedan den ganache som fanns kvar med den mjölkchokladsmörkräm som fanns kvar och spritsade ut rosor uppepå tårtan men du garnerar helt som du känner för! 
LYCKA TILL!