RABARBERMUFFINS

Receptet ger ca 8-10st muffins. 

 

Du behöver:
Muffins
50 g smör, smält 
1 ägg 
1 dl strösocker 
1/2 dl mjölk 
1msk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
2 dl vetemjöl 
1 krm salt
2st  rabarber

 Frosting
150g rumsvarmt smör 
1,5dl florsocker 
150g vit choklad

Gör såhär: 
Muffins: 
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. 
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp.  
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och blanda sedan ner det i ägg och sockersmeten. 
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom i smeten och vänd i dom med hjälp av en slickepott tills du har en slät smet. 
5. Skölj och dela rabarbern i ca 1cm stora skivor, vänd ner dom i smeten. 
6. Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, ta ut och låt svalna. 

Frosting:
1. Vispa smör och florsocker så det blir fluffigt.
2. Smält chokladen och vispa ner den, blir frostingen för lös så låt den stå i kyl ett par minuter.
3. Spritsa valfritt mönster på din muffins.