SAFFRANSKLADDKAKA

 Hejj! I samarbete med rättviksnytt har jag tagit fram detta juliga recept för nu är jag fasen redo att smygstarta julbaket, jag hoppas ni också är det. Om inte får ni spara receptet tills ni är det helt enkelt! =) Här kommer receptet: 

Du behöver:
150g smör 
1,5dl socker 
2tsk vaniljsocker 
1 påse saffran (0,5g)
2st ägg 
100g vit choklad 
2dl vetemjöl 

 Gör såhär: 
1. Slå på ugnen på 175 grader  
2. Lägg smöret i en kastrull och smält det.   
3. Blanda socker och vaniljsocker i en skål.   
4. Blanda ner saffranet i det smälta smöret och häll det smälta smöret i sockerblandningen och blanda ihop det. 
5. Tillsätt äggen och blanda i dom.  
6. Smält den vita chokladen över vattenbad. 
7. Sikta ner vetemjölet i smeten, blanda ihop det. Blanda sedan i den smälta vita chokladen.  
8. Smörj och bröa en form på ca 20cm.
9. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, den ska ha stelnat på kanterna men fortfarande vara lite kladdig i mitten.