KLADDKAKA MED KOLAGRÄDDE

Du behöver till en form på 20cm: 
Kladdkaksbotten: 
150g Smör 
2,5dl socker 
0,5 dl kakao 
2 tsk vaniljsocker 
2st ägg  
1,5dl vetemjöl 
0,5 tsk salt
3msk mjölk 
 
Topping: 
2dl grädde 
En nypa bakpulver
En halv burk dulce de leche
Choklad/bär
Flingsalt
 
Gör såhär: 
Kladdkaksbotten:
1. Slå på ugnen på 160 grader 
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.  
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål.  
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.  
5. Tillsätt äggen och blanda i det. 
6. Sikta i vetemjölet i smeten, blanda i saltet och ha sedan i mjölken och blanda tills du får en slät smet.  
7. Smöra & bröa en form på 20cm och häll ner smeten i formen. 
8. Grädda längst ner i ugnen i ca 18-20 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.  
9. Låt svalna i kylskåp i ca 2-3h. Gärna över natten. 
 
Topping: 
(Gör detta steg precis innan servering!!) 
1. Vispa ihop grädden och bakpulvret tills det är fast. 
2. Blanda lätt i en halv burk dulce de leche.
3. Lägg på kolagrädden, toppa med dina favoritchokladgodisar, flingsalt och bär.