HALLOWEEN-CUPCAKES
Saffransmuffins:
2 ägg
1,5 dl strösocker
100 g smör, smält
2 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
2 påsar saffran
150g vit choklad
1,5dl grädde
Pastafärg
150g mix
1dl mjölk
Gör såhär:
Muffins:
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp.
3. Häll ner mjölken och saffranet i det smälta smöret och vispa sedan ner det i ägg & sockersmeten.
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom i smeten och vänd i dom men hjälp av en slickepott tills du har en slät smet.
5. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut och låt svalna.
Chokladganache:
1. Hacka chokladen fint och ha ner det i en bunke.
2. Vill du ha färgad ganache så färga grädden innan du värmer på den.
3. Värm grädden, det ska bli varmt men inte koka.
4. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad smält
5. Rör i smöret och låt det smälta ner.
6. Har du en del bitar kvar av choklad eller smör så mixa den slät med hjälp av en handmixer.
1. Ta dom avsvalnade muffinsarna och gröp ur ett hål i dom, se till att spara ett litet lock så du kan stänga igen hålet sen igen.
2. Fyll hålet med chokladganachen och lägg sedan på "muffins-locket"
3. Spritsa valfritt mönster med enchanted creamen och ringla över lite chokladganache.
4. Servera och njut!


