BANANKAKA MED NÖTKRÄMSFYLLNING
Heejj och glad söndag, hoppas ni mår bra!
Idag bjussar jag på ett banankaksrecept, detta är perfekt om man har mogna bananer man vill göra nåt kul med ☺️
Nötkrämsfrostingen är såklart inget måste men den tar kakan till en ny nivå 😍
Nog babblat, här kommer receptet!
Du behöver:
Banankaka:
100g rumsvarmt smör
2dl strösocker
2 ägg
3dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
1,5tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1/2dl mjölk
1dl mjölkchokladknappar
2 mogna bananer
Nötkrämsfyllning:
1/2 förpackning nötkräm
25g rumsvarmt smör
1 msk florsocker
Gör såhär:
Banankaka:
1. Sätt ugnen på 175grader & smöra en avlång form
2. Vispa ihop smöret och sockret, tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop det.
3. Blanda i mjölet, bikarbonatet, bakpulvret och vaniljsockret.
4. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt.
5. Mosa bananerna och blanda i dom och chokladen i smeten.
6. Höll smeten i formen och grädde långt ner i ugnen i ca 40-45min. När du tycker kakan fått fin färg så lägg över en bit folie tills den är klar invändigt.
7. Ta ut och låt svalna
Nötkrämsfyllning:
1. Vispa ihop smör och florsocker så det blir krämigt
2. Tillsätt en halv burk nötkräm, inte nutella utan sådan nötkräm som finns i små påsar i lösgodiset tex.
3. Vispa ihop allt.
Avslutningsvis:
1. När kakan svalnat helt så ta baksidan av en tyll och gör 4-5st hål i en rad ovanpå kakan. Behåll locken så du kan fylla igen hålen igen.
2. Gröp ur hålen till ungefär hälften.
3. Spritsa ner nötkrämsfrostingen i hålen, stäng sedan dom igen med locken du sparade.
4. Ställ in i kylen ett par minuter så den får sätta sig innan du skär upp i skivor, servera och njut!

