MEGACOOKIE MED NUTELLA

Första april idag hörni, jag hoppas ni undviktit och blivit allt för lurade! 
Detta recept är dock inget skämt för det är ny månad vilket betyder nytt recept i RättviksNytt och denna kaka, alltså... Den är så god, så så god. Plus att om någon är bitter å säger "men man får bara äta en kaka till fikat" då bakar du denna och tar med så kan ingen klaga 😄
 
Här kommer receptet, ha en fin dag!

Du behöver till en kaka på 18cm:
0,5dl nutella 
100g rumsvarmt smör  
0,25dl strösocker 
1dl farinsocker 
1 rumsvarmt ägg  
2,5dl mjöl 
0,5tsk bikarbonat  
1tsk vaniljsocker 
1tsk maizena 
En nypa flingsalt 
100g mjölkchoklad
50g vit choklad

Gör såhär: 
1. Klicka ut en halv dl nutella i en enda stor klick på ett bakplåtspapper och lägg in det i frysen. 2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Vispa ihop smör, socker och farinsocker till en fluffig smet. 
4. Tillsätt ägget och vispa lite till.  
5. Ha i mjölet, bikarbonatet, vaniljsockret och maizena och vänd i det med en slickepott så det precis blandas.  
6. Hacka chokladen grovt och blanda i den & flingsaltet i smeten.  
7. Ställ in degen i kylen i ca 10 minuter. 
8. Ta fram nutellan från frysen och degen från kylen. Ta hela degen, platta till den i handen, lägg i nutellan och rulla in den så du har en degboll med en nutellagömma. Placera den sedan på ett bakplåtspapper på en plåt.
9. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, strö över ett par chokladknappar precis när den kommer ut från ugnen och låt den sedan svalna ett par minuter. 
10. Servera och njut! 

 

Kommentera här: