MEGACOOKIE MED NUTELLA
Detta recept är dock inget skämt för det är ny månad vilket betyder nytt recept i RättviksNytt och denna kaka, alltså... Den är så god, så så god. Plus att om någon är bitter å säger "men man får bara äta en kaka till fikat" då bakar du denna och tar med så kan ingen klaga 😄
Du behöver till en kaka på 18cm:
0,5dl nutella
100g rumsvarmt smör
0,25dl strösocker
1dl farinsocker
1 rumsvarmt ägg
2,5dl mjöl
0,5tsk bikarbonat
1tsk vaniljsocker
1tsk maizena
En nypa flingsalt
100g mjölkchoklad
50g vit choklad
Gör såhär:
1. Klicka ut en halv dl nutella i en enda stor klick på ett bakplåtspapper och lägg in det i frysen. 2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Vispa ihop smör, socker och farinsocker till en fluffig smet.
4. Tillsätt ägget och vispa lite till.
5. Ha i mjölet, bikarbonatet, vaniljsockret och maizena och vänd i det med en slickepott så det precis blandas.
6. Hacka chokladen grovt och blanda i den & flingsaltet i smeten.
7. Ställ in degen i kylen i ca 10 minuter.
8. Ta fram nutellan från frysen och degen från kylen. Ta hela degen, platta till den i handen, lägg i nutellan och rulla in den så du har en degboll med en nutellagömma. Placera den sedan på ett bakplåtspapper på en plåt.
9. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, strö över ett par chokladknappar precis när den kommer ut från ugnen och låt den sedan svalna ett par minuter.
10. Servera och njut!


