BROWNIEHJÄRTAN MED VIT CHOKLAD
Hejj och glad alla hjärtans dag!
Det är ju en fin dag det här ändå, jag firar den inte speciellt mycket men vad glad man blir av kärlek och det finns något vackert med att en dag på året är det helt okej att berätta alla sina kärleksfulla känslor för människor och hoppas dom känner det tillbaka.
Det är ju en fin dag det här ändå, jag firar den inte speciellt mycket men vad glad man blir av kärlek och det finns något vackert med att en dag på året är det helt okej att berätta alla sina kärleksfulla känslor för människor och hoppas dom känner det tillbaka.
Hur som helst, även om du är ensam, ett helt sällskap eller det bara är ni två så är dessa browniehjärtan med vit chokladganache magiskt goda, nästan så man blir kär i den som man får dessa av 😉 Här kommer receptet på ca 10st små hjärtan!
Du behöver till en stor form eller till två 18cm springformar:
Browniebotten:
Browniebotten:
150g Smör
2,75dl socker
1dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2st ägg
1,5dl vetemjöl
2,75dl socker
1dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2st ägg
1,5dl vetemjöl
Vit chokladganache:
100g vit choklad
0,5dl grädde
100g vit choklad
0,5dl grädde
Gör såhär:
Browniebotten:
Browniebotten:
1. Slå på ugnen på 160 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet.
7. Blanda ner en hackad center i smeten.
8. Smöra en form á 18cm och häll ner smeten i formen.
9. Grädda längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
10. Låt sedan svalna och ställ in i kylskåpet någon timme så blir den perfekt kladdig.
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet.
7. Blanda ner en hackad center i smeten.
8. Smöra en form á 18cm och häll ner smeten i formen.
9. Grädda längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
10. Låt sedan svalna och ställ in i kylskåpet någon timme så blir den perfekt kladdig.
Vit chokladganache:
1. Hacka chokladen fint
2. Värm på grädden, när du ser första bubblan tar du av den från värmen.
3. Häll över grädden över den hackade chokladen och rör runt.
4. Låt stå i rumstempratur tills den är spritsbar.
2. Värm på grädden, när du ser första bubblan tar du av den från värmen.
3. Häll över grädden över den hackade chokladen och rör runt.
4. Låt stå i rumstempratur tills den är spritsbar.
Avslutningsvis:
1. Stansa ut hjärtan med hjälp av tex en pepparkaksform
2. Spritsa valfritt mönster, servera och njut!
2. Spritsa valfritt mönster, servera och njut!


