SEMMELBOLLAR
Heeejj och glad fredag!
Här om dagen blev jag så sugen på semlor men hade varken ork eller tid till att göra semmelbullar, låta dom jäsa osv så då ställde jag mig i köket, rörde ihop dessa och sprang sedan till familjen för att stolt berätta att jag minnsan lyckats att
göra SEMMELBOLLAR. Det smakar verkligen som man förvandlat en semla till en chokladboll, så jäkla gott.
Här kommer receptet! Se till att smaka av smeten under tiden då alla gillar olika styrka på kardemumma. Lycka till! 😀
DU BEHÖVER TILL 10-15st:
Fyllning:
100g mandelmassa
0,5-1 msk vispgrädde
Chokladbollssmet:
100g rumsvarmt smör
0,5dl socker
1,5msk vaniljsocker
1,5msk vispgrädde
1-2 msk kardemumma
3dl havregryn
Garnering:
1dl Pärlsocker
1tsk Vaniljsocker
1 kryddmått Kardemumma
GÖR SÅHÄR:
Fyllning:
1. Blanda ihop mandelmassa och vispgrädde tills den blir en krämig massa men fast nog för att du kan rulla dom.
2. Rulla till små bollar och ställ in i frysen i ca 30 minuter.
Chokladbollssmet:
1. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker i någon minut så det blir krämigt.
2. Blanda i grädde, kardemumma och havregryn och vispa tills det mesta av havregrynen har krossats och du har en krämig smet.
3. Ta fram mandelmasse-smeten, ta en bit chokadsmet, platta till den, lägg i en kula av mandelmassan och rulla in den i chokladsmet.
Avslutningsvis:
Rulla bollarna i pärlsocker där du blandat i 1tsk kardemumma och 1msk vaniljsocker.
Förvara bollarna i kylen men se till att ta fram dom en liten stund innan servering så dom blir krämiga!