MARÄNGBAKELSER MED RABARBER

 Hejj på er, här kommer månadens recept i rättviksnytt som jag har ett samarbete med, denna gång bjussar jag på förjäkla goda marängbakelser med rabarber. Bäst blir dom om man lägger ihop dom alldeles innan man ska äta, annars tipsar jag om att pensla skalet med tex vit choklad och låta stela så håller dom sig frasiga. Här kommer receptet, hoppas ni gillar det! =) 

Marängbakelser med rabarber
Ca 8 portioner 

Du behöver:
Marängbakelser:
2 äggvitor 
1 dl socker  

Curd: 
150g rabarber 
1dl strösocker 

Gräddblandning: 
1,5dl grädde 
75g färskost 
2 msk florsocker 
0,5 msk vaniljsocker 

Kolasås 
Jordgubbar 
Choklad

 

Gör såhär: 
Marängbakelser:
1. Sätt ugnen på 100 grader 
2. Vispa upp äggvitorna till ett skum och tillsätt sockret lite i taget under vispning. 
3. Fortsätt vispa på hög hastighet tills du har en mjuk och glansig maräng. 
4. Ta en matsked och klicka ut marängen på ett bakplåtspapper och forma till 8st skålar.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 1,5 timme eller tills dom lossnar lätt från bakplåtspapperet.  

Curd: 
1. Skiva rabarbern och lägg den tillsammans med sockret i en kastrull.
2. Koka upp och låt småkoka under omrörning i ett par minuter, mixa det sedan lätt med en handmixer så du får en curd.
3. Ställ in i kylen. 

Gräddblandning: 
1. Vispa upp grädden.  
2. Blanda färskost, vaniljsocker och florsocker i en annan skål. 
3. Blanda sedan i lite av grädden i taget i färskostblandningen tills du har en len kräm.  

Lägg ihop bakelserna strax innan du ska äta såhär: 
1. Lägg rabarbercurden i botten av din marängskål. 
2. Lägg över en klick av gräddblandningen.
3. Skiva jordgubbar och lägg uppepå och avsluta med att ringla över kolasås och riven choklad.

 

Kommentera här: