RABARBERKAKA / CAKEPOPS!
Du behöver till en kaka på 18cm eller ca 15-20st cakepops:
50g smält smör
1 ägg
50g smält smör
1 ägg
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
1,5dl vetemjöl
0,3tsk kardemumma
0,5tsk bakpulver
1krm salt
1-2st tunt skivade rabarberstänger
2-3 matskedar kolasås
Gör såhär:
1. Slå på ugnen på 200 grader.
2. Lägg smöret i en kastrull och smält det på låg värme, medans det smälter så vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
3. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver och salt i en annan bunke.
4. Rör ner smöret i äggsmeten sedan mjölblandningen och sist rabarbern.
5. Smöra en form och bröa den med vetemjöl/ströbröd/kokos.
1. Slå på ugnen på 200 grader.
2. Lägg smöret i en kastrull och smält det på låg värme, medans det smälter så vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
3. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver och salt i en annan bunke.
4. Rör ner smöret i äggsmeten sedan mjölblandningen och sist rabarbern.
5. Smöra en form och bröa den med vetemjöl/ströbröd/kokos.
6. Häll ner smeten i formen, klicka ut ett par klickar kolasås och blanda runt.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35-40 min.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35-40 min.
Om du vill göra cakepops behövs:
En rabarberkaka
2-3 matskedar philadelphia
En rabarberkaka
2-3 matskedar philadelphia
Vit choklad / Candy melts.
Gör såhär:
1. Låt kakan svalna, smula sedan ner den i en bunke och blanda i philadelphia tills du får en smet som går att rulla men se till att den inte blir för kladdig.
2. Rulla smeten till bollar, ta cakepops-pinnar, doppa ena änden i smält choklad och tryck ner den i bollen.
3. Ställ i kylen/frysen i minst en timme.
4. Doppa dom sedan i smält choklad/candy melts, servera och njut!
Gör såhär:
1. Låt kakan svalna, smula sedan ner den i en bunke och blanda i philadelphia tills du får en smet som går att rulla men se till att den inte blir för kladdig.
2. Rulla smeten till bollar, ta cakepops-pinnar, doppa ena änden i smält choklad och tryck ner den i bollen.
3. Ställ i kylen/frysen i minst en timme.
4. Doppa dom sedan i smält choklad/candy melts, servera och njut!
