RABARBERKAKA / CAKEPOPS!

 
 
Du behöver till en kaka på 18cm eller ca 15-20st cakepops: 
50g smält smör 
1 ägg 
1,5dl strösocker 
1tsk vaniljsocker 
1,5dl vetemjöl
0,3tsk kardemumma 
0,5tsk bakpulver 
1krm salt 
1-2st tunt skivade rabarberstänger
2-3 matskedar kolasås
 
Gör såhär: 
1. Slå på ugnen på 200 grader. 
2. Lägg smöret i en kastrull och smält det på låg värme, medans det smälter så vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker pösigt. 
3. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver och salt i en annan bunke. 
4. Rör ner smöret i äggsmeten sedan mjölblandningen och sist rabarbern. 
5. Smöra en form och bröa den med vetemjöl/ströbröd/kokos. 
6. Häll ner smeten i formen, klicka ut ett par klickar kolasås och blanda runt. 
7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35-40 min. 
 
 
Om du vill göra cakepops behövs: 
En rabarberkaka 
2-3 matskedar philadelphia 
Vit choklad / Candy melts. 

Gör såhär: 
1. Låt kakan svalna, smula sedan ner den i en bunke och blanda i philadelphia tills du får en smet som går att rulla men se till att den inte blir för kladdig. 
2. Rulla smeten till bollar, ta cakepops-pinnar, doppa ena änden i smält choklad och tryck ner den i bollen. 
3. Ställ i kylen/frysen i minst en timme. 
4. Doppa dom sedan i smält choklad/candy melts, servera och njut! 

 

Kommentera här: