NO BAKE KAFFE & CHOKLADKAKA
Här har ni en kaka för kaffe & chokladälskaren, det är med andra ord inte en kaka för mig då kaffe inte är med på min lista av favoriter men jag vet att min familj kommer avguda den!
Här kommer receptet på min no bake kaffe & chokladkaka!
Här kommer receptet på min no bake kaffe & chokladkaka!
Till denna kaka på 18cm behöver du:
Botten:
15st digestivekex
50-60g smält smör
Fyllning:
100g äggvitor (ca 3st ägg)
100g äggvitor (ca 3st ägg)
140g socker
1msk vanijsocker
100g mjölkchoklad
2msk kallt kaffe
7-8st chokladmint-godisar (tex från fazer eller after eight)
Topping:
100g mörk choklad
100g mörk choklad
1dl grädde
1tsk honung
En jäkla massa chokladgodisar.
Gör såhär:
Botten:
1. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
2. Tryck ut blandningen i en springform så du får en jämn botten.
Gör såhär:
Botten:
1. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
2. Tryck ut blandningen i en springform så du får en jämn botten.
3. Ställ in i kylen medans du gör fyllningen.
Fyllningen:
1. Lägg äggvitor, socker och vaniljsocker i en bunke och placera den ovanför ett vattenbad.
2. Vispa lite då och då tills blandningen blivit ca 60 grader eller tills alla sockerkristaller försvunnit.
3. Placera bunken i din hushållsassistent (eller använd en elvisp) och vispa äggvitorna på hög hastighet i ca 10 minuter eller tills smeten svalnat.
4. Medans äggvitorna vispas så smält chokladen över vattenbad och låt den sedan svalna
5. När marängsmeten är styv och har svalnat så sänk hastigheten ett snäpp och börja sakta ha i små kuber av smöret i marängsmeten. Räkna till 10 mellan varje smörkub så det verkligen blandas i.
6. När allt smör är i blandat så häll i den avsvalnade chokladen med en tunn stråle i marängsmeten (fortsätt vispa på medelhastighet)
7. När all choklad är i så ha i det avsvalnade kaffet lite lite i taget medans det fortfarande vispas.
8. När allt blandats så hacka mintgodisarna och blanda i dom i smeten, häll sedan ut den på digestivebotten.
Fyllningen:
1. Lägg äggvitor, socker och vaniljsocker i en bunke och placera den ovanför ett vattenbad.
2. Vispa lite då och då tills blandningen blivit ca 60 grader eller tills alla sockerkristaller försvunnit.
3. Placera bunken i din hushållsassistent (eller använd en elvisp) och vispa äggvitorna på hög hastighet i ca 10 minuter eller tills smeten svalnat.
4. Medans äggvitorna vispas så smält chokladen över vattenbad och låt den sedan svalna
5. När marängsmeten är styv och har svalnat så sänk hastigheten ett snäpp och börja sakta ha i små kuber av smöret i marängsmeten. Räkna till 10 mellan varje smörkub så det verkligen blandas i.
6. När allt smör är i blandat så häll i den avsvalnade chokladen med en tunn stråle i marängsmeten (fortsätt vispa på medelhastighet)
7. När all choklad är i så ha i det avsvalnade kaffet lite lite i taget medans det fortfarande vispas.
8. När allt blandats så hacka mintgodisarna och blanda i dom i smeten, häll sedan ut den på digestivebotten.
9. Ställ in i kylen.
Toppingen:
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke.
2. Lägg grädde och honung i en kastrull och värm på, precis när det börjar koka, ta av det från värmen och häll på chokladen.
Toppingen:
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke.
2. Lägg grädde och honung i en kastrull och värm på, precis när det börjar koka, ta av det från värmen och häll på chokladen.
3. Rör om tills all choklad smält.
4. Låt stå i kylen tills du har en spritsbar smet.
Avslutningsvis:
1. Spritsa valfritt mönster med toppingen, dekorera sedan med massa choklad, servera och njut!
Avslutningsvis:
1. Spritsa valfritt mönster med toppingen, dekorera sedan med massa choklad, servera och njut!


