HALLONKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD
Hallonkladdkaka med vit choklad. Gör ni den i en form som är större än 20cm så dubbla receptet! :)
Du behöver:
75g Smör
1dl socker
1,5msk vaniljsocker
1 ägg
1dl vetemjöl
2msk mjölk
100g frysta hallon
Topping:
200g vit choklad
1dl grädde
Gör såhär:
Kladdkakebotten:
1. Slå på ugnen på 175 grader
2. Smöra & bröa en form på 18cm
3. Lägg smöret i en kastrull och smält det på medelvärme.
4. Blanda socker och vaniljsocker i en skål.
5. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
6. Tillsätt ägget och blanda i det.
7. Ha i vetemjölet i smeten och blanda i det, ha sedan i mjölken och blanda tills du får en slät smet. Vänd ner dom frysta hallonen.
8. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min, den ska få en fin färg och vara lite kladdig precis i mitten.
9. Låt svalna i kylskåp medans du gör toppingen.
Topping:
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke.
2. Värm på grädden tills den precis börjar koka, häll då grädden över chokladen och rör om tills all choklad smält.
3. Häll chokladblandningen ovanpå kladdkakebotten och låt stå i kyl i minst 4h, men gärna över natten.
