HALLONKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD

Hallonkladdkaka med vit choklad. Gör ni den i en form som är större än 20cm så dubbla receptet! :) 

Du behöver:
75g Smör 
1dl socker 
1,5msk vaniljsocker 
1 ägg  
1dl vetemjöl 
2msk mjölk 
100g frysta hallon 

Topping: 
200g vit choklad 
1dl grädde 

 Gör såhär: 
Kladdkakebotten: 
1. Slå på ugnen på 175 grader 
2. Smöra & bröa en form på 18cm
3. Lägg smöret i en kastrull och smält det på medelvärme.  
4. Blanda socker och vaniljsocker i en skål.  
5. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.  
6. Tillsätt ägget och blanda i det. 
7. Ha i vetemjölet i smeten och blanda i det, ha sedan i mjölken och blanda tills du får en slät smet. Vänd ner dom frysta hallonen.
8. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min, den ska få en fin färg och vara lite kladdig precis i mitten. 
9. Låt svalna i kylskåp medans du gör toppingen.  

Topping:  
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke.  
2. Värm på grädden tills den precis börjar koka, häll då grädden över chokladen och rör om tills all choklad smält. 
3. Häll chokladblandningen ovanpå kladdkakebotten och låt stå i kyl i minst 4h, men gärna över natten.  

 



Kommentera här: