CHOKLADKAKOR
Receptet ger ca 12-15st kakor
Du behöver:
100g rumsvarmt smör
1dl strösocker
1dl farinsocker
1,5msk vaniljsocker
2 ägg
2dl mjöl
1tsk bakpulver
2msk kakao
2krm salt
50g mjölkchoklad
50g vit choklad
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker till en fluffig smet.
3. Vispa i äggen ett i taget, sluta vispa så fort äggen blandats in i smeten.
4. Ha i mjölet, bakpulvret, kakaon och saltet och vänd i det med en slickepott så det blandas.
5. Hacka chokladen grovt och blanda i den i smeten.
6. Klicka ut kakorna med hjälp av en sked på ett bakplåtspapper på en plåt, se till att inte lägga kakorna allt för tätt då dom smälter ut lite.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

