ENKEL SNICKERSKLADDKAKA
Du behöver:
Kladdkaka:
150g Smör
2,5dl socker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
2st ägg
1,5dl vetemjöl
150g Smör
2,5dl socker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
2st ägg
1,5dl vetemjöl
Topping:
1/2 burk dulce de leche
1/2 burk dulce de leche
1-2dl salta jordnötter
Gör såhär:
Kladdkaka:
1. Slå på ugnen på 175 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker och en nypa salt i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet.
7. Smöra och bröa en form som är ca 20-22cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda i mitten av i ugnen i ca 15-18 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
9. Låt kakan sedan svalna innan du toppar den.
Kladdkaka:
1. Slå på ugnen på 175 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker och en nypa salt i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet.
7. Smöra och bröa en form som är ca 20-22cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda i mitten av i ugnen i ca 15-18 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
9. Låt kakan sedan svalna innan du toppar den.
Toppingen:
1. Blanda ihop kolasåsen och jordnötterna, här väljer du själv konsistensen om du vill ha mycket jordnötter i eller inte.
2. Bre på jordnötskolan över hela kladdkakan. Servera och njut!

