BANANKLADDKAKA MED CHOKLADTOPPING

Heejj på er i vårvärmen. Här kommer ett recept jag tagit fram tillsammans med RättviksNytt. Gillar du banan kommer du älska denna banankladdkaka med chokladtopping! Här kommer receptet =) 

Du behöver:
Banankladdkaka  
2st mogna bananer
150g smör 
2dl socker 
2tsk vaniljsocker 
2st ägg 
3dl vetemjöl  

Topping:
185g marabou havssalt 
1dl grädde

  Gör såhär: 
Banankladdkaka:
1. Slå på ugnen på 175 grader 
2. Smöra och bröa en springform på 20cm  
3. Mosa bananerna i en skål
4. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme    
5. Häll i smöret i skålen med bananerna och blanda ihop det  
6. Ha i resten av ingredienserna och blanda allt till en smet.     
7. Häll smeten i springformen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, den ska ha stelnat på kanterna men vara lite lös i mitten
8. Låt svalna och ställ in kakan i kylen i ca 30 minuter

Topping: 
1. Hacka chokladen och lägg den i en skål
2. Häll grädden i en kastrull och värm på tills det precis börjar koka, ta då av den från plattan och häll grädden över chokladen 
3. Blanda runt tills all choklad har smällt och häll chokladsmeten över kakan, ställ in i kylen i minst 3h men gärna över natten
4. Skär försiktigt runt kanterna innan du lossar springformen och dekorera sedan med grädde innan servering.

 

 

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Hej Hanna! Min man bakade Banankladdkakan, mycket god. Kan rekommenderas. Fint recept du tagit fram med RN.
Hälsningar Elisabeth/Hjortnäs.

Svar: Vad glad jag blir, tack snälla för din fina kommentar! ❤️
Hanna Viklund

Kommentera här: