KOKOS, KOLA OCH CHOKLADTÅRTA

Hejj på er och glad fredag, solen skiner in genom fönstret medans jag skriver det här och jag har en lycka inom mig. Vet ni varför? För att jag har tammefan lyckats göra den BÄSTA TÅRTAN JAG NÅGONSIN GJORT.
 
Jag är sällan sääällan nöjd med mina tårtor men nu, nu blir jag nästan lite gråtfärdig av stolhet när jag ser bilder på den, haha. Nog om skrytande, här får ni recepten på min chokladtårta som är fylld med kokosmousse, dulce de leche-frosting, chokladknappar, täckt med mjölkchokladsmörkräm, mörk OCH ljuschoklad-ganache.

Det är typ som en stor bounty! Bästa jag gjort, ni måste prova!
Ha en fin dag =)
 
 
 
CHOKLADBOTTNAR: 
230g rumsvarmt smör
400g socker
4 ägg
125g kakao
480ml kokande vatten
305g mjöl 
2 tsk bikarbonat 
0,5 tsk bakpulver
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader och smöra och klä in en form med bakplåtspapper.
2. 
Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål. 
3. Koka upp vatten, häll det i en bunke och häll sedan i lite kakao i taget medans du vispar, vispa ihop det tills alla klumpar är borta (precis som varm choklad!) och sätt det sedan åt sidan så det får svalna. 
4. Vispa det rumsvarma smöret och sockret fluffigt, tar cirka 8-10 minuter. 
5. Ha i äggen i smör&socker blandingen, blanda i ett i taget och blanda sedan så allting går ihop. 
6. Sila ner dina torra ingredienser i smeten, lättast är att göra hälften/hälften med kakaosmeten. Alltså ha i lite torra ingredienser, rör runt, ha i lite kakaosmet, rör runt osv. Fortsätt så tills allting blandats och du har en fin smet. 
7. Häll i smeten i en smörad och bakplåtsklädd form, jag körde en form á 22cm och det tyckte jag funkade perfekt. 
8. Grädda i ungefär 1h & 20 min på 180 grader mitt i ugnen. Ha lite koll och stick ner en provsticka i den innan du tar ut den, den ska vara helt torr, då är kakan klar.
Ser den ut att bli lite bränd uppepå innan kakan är klar så lägg över en bit folie över kakan. =)
 
 
KOKOSMOUSSE:
Recept här
 
2 dl crème fraiche
2 dl socker
2 dl kokosflingor
2 dl grädde, vispad
2 gelatinblad
 
GÖR SÅHÄR:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa crème fraiche och socker tills det tjocknar, detta tar upp emot 10 minuter så ha tålamod. 
2. Smält gelatinbladen på svag värme tills de smälter, låt svalna en aning. Blanda hastigt i gelatinet i crème fraiche-röran och se till att det inte blir några klumpar. Blanda i kokosen och vänd i hårt vispad grädde.
 
 
DULCE DE LECHE-FROSTING:
Ska ni bara ha ett lager på en 22cm tårta så kan ni absolut halvera detta, det blir mycket! 
300g rumsvarmt smör 
100g philadelphiaost 
400g florsocker 
1 burk färdig dulce de leche
 
GÖR SÅHÄR:
1.
Vispa smör fluffigt, tillsätt sedan osten och vispa ihop det så det blir fluffigt. 
2. Sila florsocker och vispa sedan i det försöktigt och lite i taget i smörmassan. 
3. Tillsätt en burk kondenserad mjölk och vispa ihop det till en krämig frosting. 
 
 
 
MJÖLK&MÖRKCHOKLAD-SMÖRKRÄM: 
(Recept här
200 g mjölkchoklad 
100g mörk choklad
8 g vaniljsocker (1 msk) 
150 g äggvitor (4–5 st) 
220 g strösocker (2 ½ dl) 
1 nypa salt 
300 g osaltat smör, rumsvarmt 

GÖR SÅHÄR:
1. Hacka chokladen och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Låt den svalna till ljummen temperatur.

2. Lägg äggvitor, socker, vaniljsocker och salt(har du saltat smör så skippa detta!) i en skål. Sätt skålen över vattenbad och värm tills alla sockerkristaller har smält, om du har en termometer så kan du värma upp det till ungefär 65grader. Har du inte en termometer så stick ner en sked, ta upp den och känn på den, känner du inga sockerkristaller så är det färdigt. Rör om lite då och då under tiden det värms upp. 

3. Ta bort skålen från värmen, placera antingen skålen i en hushållsassistent med visp eller vispa med elvisp tills marängen är styv och har svalnat, räkna med minst 10 minuter. 

3. Sänk hastigheten på vispen till mellanhastighet, ha sedan ner smöret, lite i taget. Tänk dig bitar lika stora som en tärning och räkna till 15 mellan varje bit, då vet du säkert att det blandats in. Tillsätt därefter chokladen även där lite i taget. Se till att chokladen har svalnat, vi vill inte att vår marängsmörkräm ska skära sig. 

4. Vispa ihop allt till en härlig marängsmörkräm. Vill du ha den lite mer fastare så ställ in den i kylen en liten sväng bara. 

 

CHOKLADGANACHE: (Dom mörka dripsen) 
100g mörk choklad 
1 dl grädde  
 
CHOKLADGANACHE: (Dom ljusa dripsen) 
100g ljus choklad
0,5 dl grädde  

GÖR SÅHÄR: 
1. Smält försiktigt chokladen tillsammans med grädden i en kastrull, det får inte koka! Låt svalna. 
2. Jag häller det sedan i en sån här och droppar över en välkyld tårta. Gissar att det även går att göra med en sked eller bara att hälla, prova er fram vad som känns lättast för just er! =)
 
 
 
LÄGG IHOP TÅRTAN SÅHÄR:
1. Dela din botten i 3 lika stora bottnar. Jag låter alltid min botten svalna när den kommer ut från ugnen sen lägger jag in den i kylskåpet medans jag förbereder alla fyllningar och liknande, jag tycker den blir lättare och dela då.
2. Lägg den första botten på tårtfat/tårtbricka, ha på så mycket dulce de leche-frosting som du själv vill ha, lägg sedan på botten nr 2.  
3. Lägg på så mycket kokosmousse du vill ha på den andra botten, strö sedan på chokladknappar eller hackad choklad. Detta är absolut inte ett måste, jag gillar dock när det blir något mer än bara "mjukt". Lägg sedan på den tredje botten.
6. Täck tårtan med ett tunt lager marängsmörkräm eller om du har någon av fyllningarna kvar så täck tårtan med ett tunt laget med det istället för att slösa bort det. Ställ in i kylen i minst 30 minuter, gärna över natten.
7. Täck sedan hela tårtan med marängsmörkräm och välj det mönster du själv vill. 
8. Gör chokladganachen medans din tårta står i kylen och sätter sig, låt den svalna en aning ta sedan ut och gör drips. 
9. Jag blandade sedan den ganache som fanns kvar med den mjölkchokladsmörkräm som fanns kvar och spritsade uppepå tårtan men du garnerar helt som du känner för! 
LYCKA TILL!