ÄPPELKAKA MED FROSTING

Hejj, ÄNTLIGEN ska ni få receptet på denna ljuvliga, saftiga kaka med så god frosting att man vill äta upp hela kakan ur formen. Bjussar ni på denna lovar jag att ni går hem! 😄
 
Hoppas ni gillar receptet, här kommer det! =) 
 
Du behöver till en kaka på 20cm: 
2 ägg
2dl strösocker 
2dl vetemjöl 
1msk vaniljsocker 
2tsk bakpulver 
1tsk kanel 
1tsk kardemumma 
1 nypa salt 
1dl solrosolja 
2 skalade och rivna äpplen 
 
Frosting: 
75g rumsvarmt smör 
2dl florsocker 
100g philadelphia 
100g vit choklad
 
Gör såhär: 
Kakan:
1. Sätt ugnen på 170 grader 
2. Vispa ägg och strösocker pösigt 
3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat skål och vänd sedan ner dom i äggsmeten. 
4. Tillsätt solrosoljan och dom rivna äpplena. 
5. Smörj och bröa en form på 20cm och häll i smeten i den. 
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 min, känn med en sticka, den ska inte vara kladdig. 
7. Låt svalna helt. 

Frosting: 
1. Smält vit choklad över vattenbad. 
2. Vispa ihop rumsvarmt smör och florsocker så det blir krämigt. 
3. Vispa ner philadelphiaosten 
4. Vispa ner den vita chokladen lite i taget tills allting har blandats. Är frostingen för lös så ställ in den i kylen ett par minuter. 
5. Spritsa/klicka ut frostingen på kakan när det har svalnat helt. 
ÄT Å NJUT!!