LAKRITSKNÄCK
Hejj på er i kylan, hoppas allting är bra!
Idag är det bara 10 dagar kvar till julafton, hur sjutton kan tiden gått så fort?!
Idag gjorde jag iallafall julens första knäck och den blev p e r f e k t. Jag är en sån som gärna har min knäck mer åt det mjukare hållet, vill ni ha hårdare låter ni den koka till lite högre grader bara =)
Här kommer mitt recept på Lakritsknäck!
Idag är det bara 10 dagar kvar till julafton, hur sjutton kan tiden gått så fort?!
Idag gjorde jag iallafall julens första knäck och den blev p e r f e k t. Jag är en sån som gärna har min knäck mer åt det mjukare hållet, vill ni ha hårdare låter ni den koka till lite högre grader bara =)
Här kommer mitt recept på Lakritsknäck!
Till 20-25st behöver du:
1,5dl grädde
25g smör
1,5dl socker
0,75dl ljus sirap
1,5dl grädde
25g smör
1,5dl socker
0,75dl ljus sirap
1 tsk lakritspulver
0,5dl hackade, rostade. mandlar
Gör såhär:
1. Lägg grädde, smör, socker, sirap och lakritspulver i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning.
1. Lägg grädde, smör, socker, sirap och lakritspulver i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning.
2. Låt det sedan koka tills det når ca 120 grader.
3. Blanda i dom hackade mandlarna.
4. Häll upp knäcksmeten i knäckformar och låt dom stå framme i rumstempratur till dom stelnar.
ÄT OCH NJUT.
3. Blanda i dom hackade mandlarna.
4. Häll upp knäcksmeten i knäckformar och låt dom stå framme i rumstempratur till dom stelnar.
ÄT OCH NJUT.
P.s kan veeerkligen tipsa om denna, satan vad smidigt knäckupphällningen blev =)


