ÄPPELKAKA MED FROSTING
Hejj, ÄNTLIGEN ska ni få receptet på denna ljuvliga, saftiga kaka med så god frosting att man vill äta upp hela kakan ur formen. Bjussar ni på denna lovar jag att ni går hem! 😄
Hoppas ni gillar receptet, här kommer det! =)
Du behöver till en kaka på 20cm:
2 ägg
2 ägg
2dl strösocker
2dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
2tsk bakpulver
1tsk kanel
1tsk kardemumma
1 nypa salt
1dl solrosolja
2 skalade och rivna äpplen
Frosting:
75g rumsvarmt smör
2dl florsocker
100g philadelphia
100g vit choklad
Gör såhär:
Kakan:
1. Sätt ugnen på 170 grader
1. Sätt ugnen på 170 grader
2. Vispa ägg och strösocker pösigt
3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat skål och vänd sedan ner dom i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosoljan och dom rivna äpplena.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat skål och vänd sedan ner dom i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosoljan och dom rivna äpplena.
5. Smörj och bröa en form på 20cm och häll i smeten i den.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 min, känn med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt svalna helt.
Frosting:
1. Smält vit choklad över vattenbad.
2. Vispa ihop rumsvarmt smör och florsocker så det blir krämigt.
3. Vispa ner philadelphiaosten
4. Vispa ner den vita chokladen lite i taget tills allting har blandats. Är frostingen för lös så ställ in den i kylen ett par minuter.
5. Spritsa/klicka ut frostingen på kakan när det har svalnat helt.
ÄT Å NJUT!!
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 min, känn med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt svalna helt.
Frosting:
1. Smält vit choklad över vattenbad.
2. Vispa ihop rumsvarmt smör och florsocker så det blir krämigt.
3. Vispa ner philadelphiaosten
4. Vispa ner den vita chokladen lite i taget tills allting har blandats. Är frostingen för lös så ställ in den i kylen ett par minuter.
5. Spritsa/klicka ut frostingen på kakan när det har svalnat helt.
ÄT Å NJUT!!


