KLADDKAKA MED KOLAGRÄDDE
Du behöver till en form på 20cm:
Kladdkaksbotten:
150g Smör
2,5dl socker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2st ägg
1,5dl vetemjöl
150g Smör
2,5dl socker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2st ägg
1,5dl vetemjöl
0,5 tsk salt
3msk mjölk
Topping:
2dl grädde
2dl grädde
En nypa bakpulver
En halv burk dulce de leche
Choklad/bär
Choklad/bär
Flingsalt
Gör såhär:
Kladdkaksbotten:
Kladdkaksbotten:
1. Slå på ugnen på 160 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt äggen och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten, blanda i saltet och ha sedan i mjölken och blanda tills du får en slät smet.
7. Smöra & bröa en form på 20cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda längst ner i ugnen i ca 18-20 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt äggen och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten, blanda i saltet och ha sedan i mjölken och blanda tills du får en slät smet.
7. Smöra & bröa en form på 20cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda längst ner i ugnen i ca 18-20 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
9. Låt svalna i kylskåp i ca 2-3h. Gärna över natten.
Topping:
(Gör detta steg precis innan servering!!)
1. Vispa ihop grädden och bakpulvret tills det är fast.
2. Blanda lätt i en halv burk dulce de leche.
3. Lägg på kolagrädden, toppa med dina favoritchokladgodisar, flingsalt och bär.
(Gör detta steg precis innan servering!!)
1. Vispa ihop grädden och bakpulvret tills det är fast.
2. Blanda lätt i en halv burk dulce de leche.
3. Lägg på kolagrädden, toppa med dina favoritchokladgodisar, flingsalt och bär.

