BROWNIE MED KARAMELL, KOLA OCH LAKRITS

Heeeejjj på er och glad lördag! 
Här sitter jag på min köksbänk, dreglar över bilderna på det jag ska bjussa recept på idag och ångrar lite (ok, rätt mycket!) att jag gav iväg hela kakan till moster.. Haha! 
Skämt å sido, men detta är en fullträff utan tvekan. 
 
Idag bjussar jag nämligen på Brownie med karamellchoklad, toppad med kola & lakritsfluff. 
NI HÖR JU!!! Allt man behöver i ett bakverk!

Nog babblat, för en kaka på 18cm behöver ni:

Brownies: 
150g Smör
2,75dl socker
1dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2st ägg 
1,5dl vetemjöl 
100g lindt karamellsmak

Kolafluff:
50g werthers kolor
2dl grädde  

Lakritsfluff:
50g lakritsskallar 
2dl grädde


Gör såhär:
Brownie:
1. Slå på ugnen på 160 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme. 
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål. 
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet. 
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet.
7. Blanda ner en hackad center i smeten.
8. Smöra en form á 18cm och häll ner smeten i formen.
9. Grädda längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten. 
10. Låt sedan svalna och ställ in i kylskåpet någon timme så blir den perfekt kladdig. 

Kola-Fluff:
1. Värm upp grädden i en kastrull på spisen (låt det ej koka!) 
2. Hacka godiset i mindre bitar och ha ner det i den varma grädden.
3.
 Låt all choklad smälta och häll sedan upp det i en skål, ställ in i kylen i minst 5h och vispa sedan upp det precis som vanlig grädde.

Lakrits-fluff: 
1. Värm upp grädden i en kastrull på spisen (låt det ej koka!) 
2. Hacka godiset i mindre bitar och ha ner det i den varma grädden.
3.
 Låt all choklad smälta och häll sedan upp det i en skål, ställ in i kylen i minst 5h och vispa sedan upp det precis som vanlig grädde.

Avslutningsvis:
Se till att brownien har svalnat, spritsa/lägg sedan på fluffet i valfritt mönster, servera och njut!