BROWNIE MED KARAMELL, KOLA OCH LAKRITS
Skämt å sido, men detta är en fullträff utan tvekan.
NI HÖR JU!!! Allt man behöver i ett bakverk!
Nog babblat, för en kaka på 18cm behöver ni:
Brownies:
150g Smör
2,75dl socker
1dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2st ägg
1,5dl vetemjöl
100g lindt karamellsmak
Kolafluff:
50g werthers kolor
2dl grädde
Lakritsfluff:
50g lakritsskallar
2dl grädde
Gör såhär:
Brownie:
1. Slå på ugnen på 160 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet.
7. Blanda ner en hackad center i smeten.
8. Smöra en form á 18cm och häll ner smeten i formen.
9. Grädda längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
10. Låt sedan svalna och ställ in i kylskåpet någon timme så blir den perfekt kladdig.
Kola-Fluff:
1. Värm upp grädden i en kastrull på spisen (låt det ej koka!)
2. Hacka godiset i mindre bitar och ha ner det i den varma grädden.
3.
Låt all choklad smälta och häll sedan upp det i en skål, ställ in i kylen i minst 5h och vispa sedan upp det precis som vanlig grädde.
Lakrits-fluff:
1. Värm upp grädden i en kastrull på spisen (låt det ej koka!)
2. Hacka godiset i mindre bitar och ha ner det i den varma grädden.
3.
Låt all choklad smälta och häll sedan upp det i en skål, ställ in i kylen i minst 5h och vispa sedan upp det precis som vanlig grädde.
Avslutningsvis:
Se till att brownien har svalnat, spritsa/lägg sedan på fluffet i valfritt mönster, servera och njut!