RABARBERMUFFINS
Receptet ger ca 8-10st muffins.
Du behöver:
Muffins
50 g smör, smält
1 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl mjölk
1msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2st rabarber
Frosting
150g rumsvarmt smör
1,5dl florsocker
150g vit choklad
Gör såhär:
Muffins:
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp.
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och blanda sedan ner det i ägg och sockersmeten.
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom i smeten och vänd i dom med hjälp av en slickepott tills du har en slät smet.
5. Skölj och dela rabarbern i ca 1cm stora skivor, vänd ner dom i smeten.
6. Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, ta ut och låt svalna.
Frosting:
1. Vispa smör och florsocker så det blir fluffigt.
2. Smält chokladen och vispa ner den, blir frostingen för lös så låt den stå i kyl ett par minuter.
3. Spritsa valfritt mönster på din muffins.

