PEPPARKAKSMUFFINS MED POLKAGRISFROSTING
Halloj i stugorna!
Här kommer ett helt fantastiskt recept om jag får säga det själv, hoppas ni kommer gilla det. =)
Här kommer ett helt fantastiskt recept om jag får säga det själv, hoppas ni kommer gilla det. =)
Hoppas ni får en fin helg och en fin andra advent.
KRAM
Du behöver:
Till ca 6 normalstora muffins
50 g smör, smält
1 ägg
0,75 dl strösocker
1 dl mjölk
Till ca 6 normalstora muffins
50 g smör, smält
1 ägg
0,75 dl strösocker
1 dl mjölk
0,5 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 tsk pepparkakskrydda
Frosting:
50g rumsvarmt smör
50g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
100g Philadelphia
En halv påse polkagrisar
Gör såhär:
Muffins:
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp så det blir fluffigt.
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och blanda sedan ner det i ägg & sockersmeten.
4. Ta fram en ny bunke och blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, sikta ner dom i smeten och vänd i dom med hjälp av en slickepott. Tillsätt sedan pepparkakskryddorna och rör ihop tills du har en slät smet.
6. Fyll muffinsformarna till 3/4, grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min. Kom ihåg att alla ugnar är olika så ha lite koll. Ta ut och låt svalna.
Muffins:
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp så det blir fluffigt.
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och blanda sedan ner det i ägg & sockersmeten.
4. Ta fram en ny bunke och blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, sikta ner dom i smeten och vänd i dom med hjälp av en slickepott. Tillsätt sedan pepparkakskryddorna och rör ihop tills du har en slät smet.
6. Fyll muffinsformarna till 3/4, grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min. Kom ihåg att alla ugnar är olika så ha lite koll. Ta ut och låt svalna.
Frosting:
1. Krossa polkagrisar fint, jag rekommenderar en mixer eller liknande. Dom är hårda dom där små rackarna.
2. Vispa ihop smör och florsocker så det blir krämigt.
3. Vispa ner philadelphian och vispa snabbt ihop allt.
4. Häll ner polkagriskrosset och vispa snabbt så allt blandas.
5. Spritsa på frostingen på muffinsarna, ät och njut!
3. Vispa ner philadelphian och vispa snabbt ihop allt.
4. Häll ner polkagriskrosset och vispa snabbt så allt blandas.
5. Spritsa på frostingen på muffinsarna, ät och njut!


