CHOKLADBOLLENS DAG

Hej på er och glad fredag, inte vilken fredag som helst dock utan CHOKLADBOLLENS DAG! Detta kan vara den bästa dagen på hela året, jag älskar chokladbollar så att jag imorse kl 7 stod och rörde ihop en chokladbollssmet är inte allt för förvånande =) 
 
Klassiska chokladbollar i all ära men idag ville jag hitta på något nytt så det blev chokladbollar med allt från daim, oreo, torkade hallon, vit choklad, mörk choklad och ballerina kulkex, hallå chokladbollshimlen!
 
Jag hoppas ni får en fin dag och att ni både bakar och äter massa massa chokladbollar. Vill ni baka någon av mina varianter så kommer recepten här! =) 
Kram. 
 
CHOKLADBOLLSSMET:
100 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2-3 dl havregryn
2-3 msk kaffe med mjölk

GÖR SÅHÄR:
1. Vispa ihop smör och socker ett par minuter så det blir fluffigt. 
2. Koka kaffe och ha i lika mycket mjölk som kaffe i muggen, låt svalna lite. 
3. Ha i resterande ingredienser och vispa ihop det så att det blandas och så att havregrynen krossas. Föredrar ni att ha större bitar av havregryn så vispa bara i hälften av havregrynen och blanda sedan i andra hälften. 
4. Ställ i kylen ett tag så smeten stelnar. 
5. Rulla till bollar och sedan i valfritt strössel. 

 

CHOKLADBOLLSSMET MED MÖRK CHOKLAD:
100 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk kaffe med mjölk
40 gram mörk choklad 

GÖR SÅHÄR:
1. Vispa ihop smör och socker ett par minuter så det blir fluffigt. 
2. Koka kaffe och ha i lika mycket mjölk som kaffe i muggen, låt svalna lite. 
3. Smält chokladen över vattenbad eller i 
4. Ha i resterande ingredienser förutom mörka chokladen och vispa ihop det så att det blandas och så att havregrynen krossas. Föredrar ni att ha större bitar av havregryn så vispa bara i hälften av havregrynen och blanda sedan i andra hälften. 
5. Häll i den smälta chokladen och blanda runt så allting går ihop.
6. Ställ i kylen ett tag så smeten stelnar. 
7. Rulla till bollar och sedan i valfritt strössel. 

 

CHOKLADBOLLAR MED VIT CHOKLAD:
(jag gjorde mina med mörk choklad-smeten, men det går lika bra med vanlig!)
100 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk kaffe med mjölk
40 gram mörk choklad 
80 gram vit choklad 

GÖR SÅHÄR:
1. Smält den vita chokladen, klicka ut klickar lika stora som en enkrona ungefär på ett bakplåtspapper och ställ in det i kylen medans du gör smeten.
2. Vispa ihop smör och socker ett par minuter så det blir fluffigt. 
3. Koka kaffe och ha i lika mycket mjölk som kaffe i muggen, låt svalna lite. 
4. Smält chokladen över vattenbad eller i 
5. Ha i resterande ingredienser förutom mörka chokladen och vispa ihop det så att det blandas och så att havregrynen krossas. Föredrar ni att ha större bitar av havregryn så vispa bara i hälften av havregrynen och blanda sedan i andra hälften. 
6. Häll i den smälta chokladen och blanda runt så allting går ihop.
7. Ställ i kylen ett tag så smeten stelnar. 
8. Tag ut smet och den vita chokladen från kylskåpet, ta en bit chokladsmet, platta till den i handen, lägg i en klick av vita chokladen och rulla sedan ihop det till en boll. 
9. Rulla i valfritt strössel. 
10. Servera dessa rumsvarma så choklad inuti inte är stenhård. 

 

CHOKLADBOLLAR MED BALLERINAKULKEX:
100 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2-3 dl havregryn
2-3 msk kaffe med mjölk
Så många kulkex som chokladbollar

GÖR SÅHÄR:
1. Vispa ihop smör och socker ett par minuter så det blir fluffigt. 
2. Koka kaffe och ha i lika mycket mjölk som kaffe i muggen, låt svalna lite. 
3. Ha i resterande ingredienser och vispa ihop det så att det blandas och så att havregrynen krossas. Föredrar ni att ha större bitar av havregryn så vispa bara i hälften av havregrynen och blanda sedan i andra hälften. 
4. Ställ i kylen ett tag så smeten stelnar. 
5. Tag ut smeten från kylskåpet, ta en bit chokladsmet, platta till den i handen, lägg i ett kulkex och rulla sedan ihop det till en boll. 
6. Rulla i valfritt strössel. 

 

 
 
 

Kommentarer:

1 EVELINA:

Ser otroligt gott ut! Vad kul att det är chokladbollens dag, och roligt att kunna variera den klassiska chokladbollen så där – det har jag själv aldrig kommit att tänka på, så tack för recepten! :D

Svar: Vad glad jag blir att kunna inspirera =D Tusen tack! 🌸
Hannasgofika

2 Angelica Wåhlin:

Men åh, vilka fina du fått till!

Svar: Tack snälla! ☺️☺️
Hannasgofika

Kommentera här: