CHOKLADBOLLSMUFFINS
God kväll!
Det här är ett recept jag helt glömt bort att jag hade och insåg när jag såg bilder på dessa godingar att det är klart ni måste få recept på dom! Så här presenterar jag Chokladmuffins med chokladbollsgömma toppade med chokladfrosting!
Jag gjorde chokladmuffins efter detta recept men tycker ni det låter krångligt med att hålla på med kastruller och grejer så ta det recept på chokladmuffins ni gillar bäst!
CHOKLADMUFFINS:
1 dl kakao
2 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
GÖR SÅHÄR:
Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna.
Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet.
Häll/klicka i smeten i 12 st muffinsformar till max 3/4 av formen. Grädda i 175 gr i ca 18 min.
Låt sedan muffinsarna svalna innan du gröper ur mitten på dom, jag brukar ta hjälp hålet på en sprits för att få av ett litet lock på muffinsen sen gröper jag ur det hålet med hjälp av en sked eller liknande.
Nu är det dags för chokladbollssmeten, samma här att du kan ta det recept du gillar bäst. Jag valde att minska lite på havregrynen och klicka i en matsked nutella just för att det skulle bli lite krämigare med det väljer du helt själv!
Psst, blir det chokladbollssmet över så kan du bara rulla lite extra chokladbollar och mumsa på till kvällen.
CHOKLADBOLLSSMET:
100 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2-3 dl havregryn
2 msk mjölk eller kaffe
GÖR SÅHÄR:
1. Rör ihop rumsvarmt smör och strösocker.
2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, havregryn och vatten eller kaffe. Blanda allt väl.
Sen hade jag i chokladbollsmeten i en sprits, fyllde mina muffins i dom hål jag tidigare gröpt ut så la jag på det lilla locket som blev kvar när jag gröpte ur dom.
Efter det spritsade jag på en chokladfrosting och vips så är det bara att mumsa i sig dom! Känner man sig snäll kan man även bjuda på en eller två ;) Lycka till!
Jag gör så gott som alltid chokladfrosting efter fredriks fika's recept, det tycker jag blir bäst! Här är det:
CHOKLADFROSTING:
200 g florsocker
75 g rumsvarmt smör
30 g kakao
150 g Philadelphia
GÖR SÅHÄR:
1. Vispa smör, kakao och Philadelphia tills det är riktigt blandat.
Blanda ner florsockret och vispa ett par minuter tills du har en fast och fin frosting.
2.. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa i valfritt mönster på muffinsarna.


