Chokladig brownie med hallonlakrits-fluff!
En ny måanad, ny tisdag vilket betyder NYTT RECEPT I RÄTTVIKSNYTT! Wiiihoo!
Denna brownien är så god, detta fluff är så gott, det är är en fullträff. Baka och bjud dina nära och kära (eller ät själv 😎) Här kommer receptet:
Chokladig brownie med hallon-lakrits fluff!
Du behöver:
Brownies:
150g Smör
2,75dl socker
1dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2st ägg
1,5dl vetemjöl
1 Center
Hallonlakritsfluff:
80g hallon lakrits-godisskallar
3dl grädde
Gör såhär:
Brownie:
1. Slå på ugnen på 160 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet.
7. Blanda ner en hackad center i smeten.
8. Smöra en form á 18cm och häll ner smeten i formen.
9. Grädda längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
10. Låt sedan svalna och ställ in i kylskåpet någon timme så blir den perfekt kladdig.
Fluff:
1. Ta fram två kastruller, värm upp 1,5dl grädde i ena kastrullen och 1,5dl grädde i den andra, se till att det inte kokar.
2. Dela godisskallarna på mitten, lägg dom röda i ena kastrullen och dom svarta i den andra kastrullen.
3. Låt all godis smälta, se till att grädden fortfarande inte kokar.
När allt är smällt så häll upp det i en skål, täck med plastfolie och ställ in i kylen i minst 4h. Vispa sedan upp det precis som vanlig grädde.
Avslutningsvis:
Se till att brownien har svalnat, spritsa/lägg sedan på fluffet i valfritt mönster, servera och njut!

