SAFFRANSRULLTÅRTA MED VIT CHOKLAD!

Heejj på er och GLAD LÖRDAG! 

Nu när vi har gått över till november så längtar jag verkligen efter jul, jag vill julpynta, shoppa julklappar och framförallt julbaka. Vill bara baka med pepparkakskryddor och saffran nu och idag kommer mitt första julrecept! 

Detta är saffransrulltårta fylld med vit choklad och den är SÅ JÄKLA GOD. Åt halva till lunch, heheh.. 
Här kommer receptet!

Till en rulltårta behöver du

Rulltårta: 
3st ägg
1,5dl socker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver 
0,5dl mjölk
0,5g saffran
 
Vit chokladfrosting: 
50g  rumsvarmt smör
1,5dl florsocker
150g vit choklad
150g philadelphiaost. 

Gör såhär
Rulltårta:
1. Slå på ugnen på 250 grader.
2. Lägg på ett bakplåtspapper på en plåt och pensla lite olja utan smak i kanterna. 
3. Vispa ägg och socker i ca 5-10 min så det blir vitt och fluffigt.
4. Blanda ihop dom torra ingredienserna i en annan bunke och sikta sedan ner dom i smeten, vänd i dom med hjälp av en slickepott eller liknande. 
5. Blanda i saffranet i mjölken och blanda i det i smeten. 
6. Häll ut smeten på plåten och se till att den är jämnt utspridd. 
7. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. 
8. Ta ur plåten ur ugnen, strö på strösocker, lägg på ett bakplåtspapper sedan ett galler och vänd allting så rulltårtan ligger på gallret, dra försiktigt bort bakplåtspapper. 
9. Låt svalna och gör vit chokladfrostingen. 
 
Vit chokladfrosting: 
1. Vispa ihop rumsvarmt smör och florsocker 
2. Smält chokladen över vattenbad. 
3. Vispa ner chokladen i smöret 
4. Vispa ner philadelphiaosten och vispa till du har en len frosting. 

Avslutningsvis: 
1. Bred på frostingen i ett jämt lager på rulltårtan 
2. Rulla ihop den mot dig med hjälp av bakplåtspapperet.
3. Garnera med resterande vit chokladfrosting, skär upp och njut! 
 
 
 

Kommentera här: