Äppelmuffins med kolasåsgömma & kanelfrosting!
Äppelmuffins med kolasåsgömma & kanelfrosting!
Till ca 15st cupcakes behövs:
Äppelmuffins:
2 ägg
1,5 dl strösocker
100 g smör, smält
2 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
2 stora äpplen, skalade och rivna
Kolasås:
En burk färdig dulche de leche
Flingsalt
Kanelfrosting:
200g färskost
50g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1-2tsk Kanel
2tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Muffins:
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp.
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och vispa sedan ner det i ägg & sockersmeten.
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom i smeten och vänd i dom men hjälp av en slickepott tills du har en slät smet. Blanda i det rivna äpplet i smeten.
5. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut och låt svalna.
Kolasås:
1. Häll kolasåsen från burken till en skål, blanda i så mycket flingsalt du tycker passar och ställ den sedan åt sidan medans du gör frostingen.
Kanelfrosting:
1. Vispa ihop smöret och osten så det blir fluffigt.
2. Vispa ner florsockret, kanelen och vaniljsockret.
3. Tycker du frostingen känns för lös för att bres/spritsas på så kan du ställa in den i kylskåpet ett par minuter.
Gör såhär:
1. Ta dom avsvalnade muffinsarna och gröp ur ett hål i dom, se till att spara ett litet lock så du kan stänga igen hålet sen igen.
2. Fyll hålet med den salta kolasåsen och lägg sedan på "muffins-locket"
3. Spritsa valfritt mönster eller bre ut kanelfrostingen på varje muffins.
4. Pudra över lite kanel, servera och njut!


