Äppelmuffins med kolasåsgömma & kanelfrosting!

Äppelmuffins med kolasåsgömma & kanelfrosting!

Till ca 15st cupcakes behövs:

Äppelmuffins: 
2 ägg
1,5 dl strösocker
100 g smör, smält
2 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
2 stora äpplen, skalade och rivna

Kolasås: 
En burk färdig dulche de leche 
Flingsalt 

Kanelfrosting:
200g färskost 
50g rumsvarmt smör 
1 dl florsocker 
1-2tsk Kanel 
2tsk vaniljsocker  

Gör såhär: 
Muffins: 
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. 
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp. 
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och vispa sedan ner det i ägg & sockersmeten.
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom i smeten och vänd i dom men hjälp av en slickepott tills du har en slät smet. Blanda i det rivna äpplet i smeten.
5. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut och låt svalna. 

Kolasås: 
1. Häll kolasåsen från burken till en skål, blanda i så mycket flingsalt du tycker passar och ställ den sedan åt sidan medans du gör frostingen. 

Kanelfrosting: 
1. Vispa ihop smöret och osten så det blir fluffigt. 
2. Vispa ner florsockret, kanelen och vaniljsockret. 
3. Tycker du frostingen känns för lös för att bres/spritsas på så kan du ställa in den i kylskåpet ett par minuter.  

Gör såhär: 
1. Ta dom avsvalnade muffinsarna och gröp ur ett hål i dom, se till att spara ett litet lock så du kan stänga igen hålet sen igen. 
2. Fyll hålet med den salta kolasåsen och lägg sedan på "muffins-locket" 
3. Spritsa valfritt mönster eller bre ut kanelfrostingen på varje muffins. 
4. Pudra över lite kanel, servera och njut! 

 

 
 

Kommentera här: