GRÄDDNOUGAT OCH HALLON-TÅRTA

Hej på er! 

Idag kommer jag med en av dom färggladaste tårtorna jag någonsin gjort, blir glad så fort jag tittar på den! =) 
 
Denna födelsedagstårta består av ljusa bottnar, fylld med marabou gräddnougat-fluff, hallonfrosting och täckt med enchanted cream med smak av vanilj. Myyyyycket bra smaker!

Till en tårta på 18cm behöver du: 

Vanliga vaniljbottnar: 
Tea's recept som finns på hennes tårtkurs är absolut bäst men det här nedanför funkar också fin fint. 
 220 g ägg (4 st)
170 g strösocker (2 dl)
60 g vetemjöl (1 dl)
80 g potatismjöl (1 dl)
5 g bakpulver (1 tsk)

Gräddnougat-fluff:
200g gräddnougat
3dl Grädde
Hallonfrosting: 
200g färskost  
100g rumsvarmt smör  
2 dl florsocker 
Hallonarom (finns tex HÄR

Att täcka med: 
Ca 300g Enchanted Cream (finns HÄR)
2dl Mjölk 
2dl Vatten
En massa olika pastafärger 
 
 
GÖR SÅHÄR: 

Tårtbotten:
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä in en form med bakplåtspapper, både i botten och på sidor, smörar du den först fastnar det lättare. Jag använde en rund form med löstagbar kant som är 18cm.
2. Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp.
3. Ha mjölblandningen, lite i taget, i ägg & strösocker blandningen och blanda försiktigt i det med hjälp av en slickepott. 
4. Häll i smeten i formen och grädda 20-30 min (beror helt på storlek på form och ugn!) Kolla med en provsticka, den ska vara helt torr. Är inte stickan torr men ovansidan ser klar ut så lägg över folie över kakan, då slipper du en bränd topp men kakan blir klar. 
5. Ta ut den ur ugnen när du tycker den känns klar och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna. Sen plockar du ur den ur formen och delar den i 3 delar. 
 
Gräddnougat-fluff: 
1. Värm upp grädden i en kastrull på spisen (låt det ej koka!) 
2. Hacka chokladkakan i mindre bitar och ha ner det i den varma grädden.
3.
 Låt all choklad smälta och häll sedan upp det i en skål, ställ in i kylen i minst 5h och vispa sedan upp det precis som vanlig grädde. 
 
Hallonfrosting:
1. Vispa ihop smöret och osten så det blir fluffigt.  
2. Vispa ner florsockret så det blir en len frosting.
3. Droppa ner ett 2-3 droppar hallonarom, blanda, smaka av och tillsätt sedan mer efter smak.
 
Enchanted Cream: 
1. Följ anvisningarna på påsen.
2. Dela upp i skålar och färga till dom färger du vill ha
 
 
Lägg ihop tårtan såhär: 

1. Se till så du har tre bottnar, lägg den understa och bre på ett jämt och rejält lager nougatfluff. 
2. Lägg på andra botten och bre på ett jämt och rejält lager hallonfrosting. 
3. Lägg på tredje botten och ställ in i kylen medans du förbereder Enchanted creamen. 
4. Täck tårtan med ett jämt lager ofärgad Enchanted cream. 
5. Ställ den in tårtan i kylen medans du färgar resten av Enchanted creamen.
6.  Fyll sedan olika spritspåsar med alla möjliga färger och spritsa dom mönster du gillar bäst, servera och njut! 
 
 

Kommentera här: