NO BAKE CITRONPAJ MED LAKRITSFLUFF

Hej på er och glad tisdag! 

Receptet jag delar idag har jag haft äran att ta fram till reklambladet RättviksNytt och jag är så satans stolt att få vara en del av detta, fantastiskt kul! =) 

Receptet är en no bake citronpaj med färska jordgubbar och lakrtitsfluff, den blev SÅ hyllad av dom som provsmakade den. Gör den för sjutton, helst nu direkt =D 

Här kommer receptet! 

DU BEHÖVER: 
1 dl grädde 
80g lakritsfylld choklad (fazer har en superbra, heter salmiakki) 

200g digistivekex 
90g smält smör 

10-20st färska jordgubbar 

2 dl vispgrädde 
0,5dl socker 
0,75dl citronsaft + skalet från en citron 
2st gelatinblad. 

GÖR SÅHÄR:
 
Lakritsfluff: 
1. Värm upp grädden i en kastrull på spisen (låt det ej koka!) 
2. Bryt chokladkakan i mindre bitar och ha ner i den varma grädden. 
3. Låt all choklad smälta, häll sedan upp den i en skål, täck med plastfolie och ställ sedan in den i kylen i minst 5h. Vispa sedan upp det som vanlig grädde. 
 
Botten: 
1. Krossa kexen så det blir fina smulor med hjälp av matberedare eller liknande. 
2. Smält smöret 
3. Blanda ihop smöret och kexen, tryck sedan ut dom i en springform á 22cm med avtagbar kant
4. Ställ sedan in i kylen medans du gör resten av fyllningen. 

Fyllning: 
1. Skölj jordgubbarna 
2. Skär dem i skivor och lägg dem i ett jämt laget på digestivebotten så det täcker hela. 

Citronmousse: 
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Vispa ihop socker och philadeplhiaosten.
3. Värm på citronsaften och smält ner gelatinbladen 
4. Låt det svalna lite och blanda sedan ner det i philadelphia-blandningen.
5. Riv ner skalet från en citron
6. Vispa grädden lagomt och vänd ner det i blandningen.
7. Häll smeten över digestivekexen i springformen och ställ in i kylskåpet i minst 2h.
 

Spritsa/klicka sedan på det uppvispade fluffet, strö över lakritsströssel, servera och njut!


Tack snälla RättviksNytt för att ni gav mig chansen att få vara med i erat blad! 💟
 
 

Kommentera här: