CHOKLADBOLLAR MED NUTELLA OCH JORDGUBBAR

Hejj och glad påsk, hoppas ni haft en fin ledighet. Idag får ni ett så gott och så somrigt recept, ser framför mig att sitta å äta dessa på midsommar i solen 😍 

Här kommer receptet för ca 15-20 chokladbollar. 

 

 

100g smör 

3 msk grädde (lr kaffe)

1,5dl socker 

3dl havregryn 

0,5 msk vaniljsocker

3 msk kakao

2-3 jordgubbar 

15 msk nutella 

 

1. Skölj jordgubbarna och se till att dom torkar helt. Skiva upp dom i små fyrkanter (typ 0,5x0,5cm)

2. Klicka ut en klick nutella på ett bakplåtspapper, lägg på en jordgubbsbit och lägg en klick nutella över. (Har du spritspåse så använd detta, så mycket lättare!) 

3. Ställ in i frysen i ca 20min. 

4. Vispa ihop smör, socker & grädde någon minut så det blir fluffigt. 

5. Ha i resterande ingredienser och vispa ihop det så att det blandas och så att havregrynen krossas.

6. Ställ i kylen ett litet tag så smeten stelnar. 

7. Ta ut nutella från frysen och smeten från kylen, ta lite smet, platta till den i handen, lägg på en nutellaklick och rulla in den så du får en chokladboll. 

8. Rulla i pärlsocker eller kokos, servera och njut. 

Ät gärna så snabbt som möjligt efter att dom är klara för att dom ska vara som godast! 

 

(null)

 

Kommentera här: