KOLAKLADDKAKA MED HALLONFROSTING
Heejjj och glad lördag, idag får ni ett galet gott recept på kolakladdkaka toppad med hallonfrosting. Jag hoppas ni gillar det, ha en fin helg! ☺️
Du behöver:
Kolakladdkaka:
75g Smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1st ägg
0,75dl vetemjöl
1/2 burk dulce de leche
1tsk flingsalt
Hallonfrosting:
150g tinade hallon
1dl grädde
125g mascarpone
3msk florsocker
1 gelatinblad
Gör såhär:
Kolakladdkaka:
1. Slå på ugnen på 170 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.
3. Blanda socker och vaniljsocker i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt ägget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda.
7 blanda i 1/2 burk dulce de leche och flingsaltet.
7. Smöra en form á 18cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
9. Låt svalna i kylskåp medans du gör frostingen.
Hallonfrostingen:
1 lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 min
2 mixa hallonen till en fin pure och lägg ner dom i en kastrull
3 låt hallonen småkoka en liten stund under omrörning
4 ta av kastrullen, kläm ut vattnen ur gelatinbladet och rör ner det i hallonen med en visp, se till att du inte får några klumpar.
5 häll hallonblandningen i en skål och ställ in i kylen.
6 vispa grädden fast, blanda i mascarpone och florsocker.
7 när hallonblandningen har svalnat helt så vispa i den på låg hastighet i gräddblandningen.
8 behöver den bli mer fast för att spritsa med så ställ in den i kylen ett tag.
9 spritsa valfritt mönster på din kladdkaka, dekorera med kolasås och hallon!
Åååh, så gott!