KOLAKLADDKAKA MED HALLONFROSTING

Heejjj och glad lördag, idag får ni ett galet gott recept på kolakladdkaka toppad med hallonfrosting. Jag hoppas ni gillar det, ha en fin helg! ☺️


Du behöver:

Kolakladdkaka:

75g Smör

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1st ägg 

0,75dl vetemjöl 

1/2 burk dulce de leche

1tsk flingsalt


Hallonfrosting: 

150g tinade hallon 

1dl grädde 

125g mascarpone 

3msk florsocker 

1 gelatinblad 


Gör såhär: 

Kolakladdkaka: 

1. Slå på ugnen på 170 grader

2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme. 

3. Blanda socker och vaniljsocker i en skål. 

4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet. 

5. Tillsätt ägget och blanda i det.

6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda.

7 blanda i 1/2 burk dulce de leche och flingsaltet. 

7. Smöra en form á 18cm och häll ner smeten i formen.

8. Grädda längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten. 

9. Låt svalna i kylskåp medans du gör frostingen. 


Hallonfrostingen: 

1 lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 min

2 mixa hallonen till en fin pure och lägg ner dom i en kastrull 

3 låt hallonen småkoka en liten stund under omrörning 

4 ta av kastrullen, kläm ut vattnen ur gelatinbladet och rör ner det i hallonen med en visp, se till att du inte får några klumpar. 

5 häll hallonblandningen i en skål och ställ in i kylen. 

6 vispa grädden fast, blanda i mascarpone och florsocker. 

7 när hallonblandningen har svalnat helt så vispa i den på låg hastighet i gräddblandningen. 

8 behöver den bli mer fast för att spritsa med så ställ in den i kylen ett tag. 

9 spritsa valfritt mönster på din kladdkaka, dekorera med kolasås och hallon! 


(null)


Kommentarer:

1 Angelica Wåhlin:

Åååh, så gott!

Kommentera här: