MÖRDEGSKAKA MED KOLA, KOKOS & CITRON

Hejj på er, jag sitter ute på balkongen och skriver detta recept! Visserligen är det skugga och jag får ha både långärmat och tjocka strumpor men jag kan sitta ute, WOHO. Älskar detta! 😍
 
Sååå till dagens recept, jag var lite dålig med att skriva ner dom exakta måtten på ingredienserna jag använde till denna kaka men jag troor jag lyckats fått till det mesta, om inte får ni säga till så får vi försöka få det rätt tillsammans =) 

Här kommer receptet på en fantastisk mördegskaka med kokoskola-lager & citronkräm =) 

Du behöver till en kaka på 18cm: 
Mördeg: 
2,5dl vetemjöl 
90g smör 
0,5dl socker 
2 äggulor
 
Kokoskola-lagret: 
2dl kolasås (köpt funkar finfint!) 
Ca en halv påse riven kokos. 

Citronkrämen: 
1,5dl grädde
150g philadelphia 
4msk florsocker 
1-2 citroner 
 
Gör såhär: 
Mördeg: 
1. Blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa. 
2. Tillsätt äggulorna och blanda tills du har en deg. 
3. Plasta in degen och låt vila i kylen i minst 20 minuter. 
4. Slå på ugnen på 180 grader. 
5. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform. 
6. Ta ut degen ur kylen, kavla ut den och lägg i den i springformen, tryck ut den till ett jämt lager på botten och upp längs ungefär halva kanten på formen.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 
8. Ta ut och låt svalna. 
 
Kokoskola-lagret: 
1. Blanda ihop kolasås och kokos så det blir en fast fyllning. 
2. Ställ in i kylen och låt stå där tills mördegsskalet helt svalnat, häll då i fyllningen i skalet och bred ut så det täcker hela botten. 
3. Ställ in i kylen medans du gör citronkrämen. 
 
Citronkrämen:
 1. Vispa grädden rätt fast. 
2. Blanda i philadelphia, florsocker och saften från en citron till att börja med, rör så allt blandas. 
3. Tillsätt skalet från citron och smaka av, behövs det mer citronsmak så river du antingen ner skalet på en andra citron eller så pressar du i citronsaften från den andra citronen. Behövs det mer sötma blandar du i mer florsocker. 
4. Häll över fyllningen på kolalagret och gör lite fina swirls, ställ in i kylen. 

Avslutningsvis:  
1. Skär försiktigt med en smal kniv mellan mördegskanten och springformskanten innan du lossar springformen. 
2. Dekorera med rivet citronskal och färska jordgubbar, servera och njuuuut! 
 
 

Kommentera här: