BLÅBÄRSMUFFINS MED VIT CHOKLAD

Hejhopp! I samarbete med rättviksnytt har jag tagit fram detta fantastiska recept, perfekt nu när skogen är fylld med dessa blåa goa bär! 

Här kommer receptet, hoppas ni gillar det =)

 

Ca 15-20st muffins. 

Du behöver:
Muffins
100 g smör, smält 
2 ägg 
1,5 dl strösocker 
2 dl mjölk 
4 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
4 dl vetemjöl 
En ask blåbär (ca 125g) 

Fyllning:
50g rumsvarmt smör 
1dl florsocker 
200g Philadephiaost 
185g vit choklad

Gör såhär: 
Muffins: 
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.  
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp.  
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och blanda sedan ner det i ägg & sockersmeten. 
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom i smeten och vänd i dom med hjälp av en slickepott tills du har en slät smet. 
5. Blanda i blåbären försiktigt. 
6. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut och låt svalna. 
7. När dom har svalnat så gör ett hål i mitten av muffinsen med hjälp av tillexempel baksidan av en tyll, gröp sedan ur hålet ner men spara toppen, den ska läggas på igen när vi haft i fyllningen.  

Fyllning:
1. Smält chokladen över ett vattenbad 
2. Vispa ihop smör och florsocker så det blir krämigt. 
3. Tillsätt philadelphiaosten och vispa i den. 
4. Häll i lite av chokladen i smeten och vispa på låg hastighet tills du har en slät och krämig smet.
5. Fyll hålet i din muffins med denna smet och lägg sedan på muffinslocket som du sparade.

 

 

Kommentera här: