BLÅBÄRSMUFFINS MED VIT CHOKLAD
Här kommer receptet, hoppas ni gillar det =)
Ca 15-20st muffins.
Du behöver:
Muffins
100 g smör, smält
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl mjölk
4 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
En ask blåbär (ca 125g)
Fyllning:
50g rumsvarmt smör
1dl florsocker
200g Philadephiaost
185g vit choklad
Gör såhär:
Muffins:
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp.
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och blanda sedan ner det i ägg & sockersmeten.
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom i smeten och vänd i dom med hjälp av en slickepott tills du har en slät smet.
5. Blanda i blåbären försiktigt.
6. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut och låt svalna.
7. När dom har svalnat så gör ett hål i mitten av muffinsen med hjälp av tillexempel baksidan av en tyll, gröp sedan ur hålet ner men spara toppen, den ska läggas på igen när vi haft i fyllningen.
Fyllning:
1. Smält chokladen över ett vattenbad
2. Vispa ihop smör och florsocker så det blir krämigt.
3. Tillsätt philadelphiaosten och vispa i den.
4. Häll i lite av chokladen i smeten och vispa på låg hastighet tills du har en slät och krämig smet.
5. Fyll hålet i din muffins med denna smet och lägg sedan på muffinslocket som du sparade.
