LAKRITS OCH VIT CHOKLAD CUPCAKES
Heeejjj på er! Idag bjussar jag på ett enkelt och så gott recept, enchanted cream är en fantastisk uppfinning, speciellt för oss spritsgalna 😄
Hoppas ni gillar detta recept, ha en fantastisk vecka!
Till ca 12-15st lakritscupcakes behöver du:
Lakritsmuffins:
2 ägg
1,5 dl strösocker
100 g smör, smält
2 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
4tsk lakritspulver
Fyllning:
50g rumsvarmt smör
1dl florsocker
200g Philadephiaost
200g vit choklad
Topping:
75g enchanted cream
1dl vatten
0,5dl av vit chokladfyllningen
2 msk lakritsströssel
Svart pastafärg
Gör såhär:
Muffins:
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp.
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och vispa sedan ner det i ägg & sockersmeten.
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom och blanda i lakritspulver i smeten och vänd i dom med hjälp av en slickepott tills du har en slät smet.
5. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut och låt svalna.
6. Gör ett hål med hjälp av tillexempel baksidan av en tyll, gröp ur hålet men spara toppen.
Fyllning:
1. Smält chokladen över vattenbad
2. Vispa ihop smör och florsocker så det blir krämigt.
3. Tillsätt philadeplhiaosten och vispa i den.
4. Häll i lite av chokladen i smeten och vispa på låg hastighet tills du har en slät och krämig smet.
5. Fyll hålet i din muffins med denna smet, lägg på muffinslocket som du sparade.
Topping:
1. Vispa ihop enchanted cream enligt anvisningarna på paketet.
2. Vispa ner lite av fyllningen som du fyllde dina muffins med.
3. Vänd ner lakritsströssel
4. Dra 3-4 tunna linjer med svart pastafärg på insidan av spritspåsen, fyll den med toppingen och spritsa valfritt mönster på dina muffinsen.
Förvara dom i kylen med se till att ställ fram dom en stund innan servering =)



