MOROTSMUFFINS MED NUTELLA OCH FROSTING

Heejj och glad onsdag! 
Här skiner solen och jag skriver detta recept med solens strålar i ansiktet, ja med ett fönster imellan såklart, men bra fantastiskt ändå =) 
 
Kanske var det solen som gjorde att jag lyckades med så j ä v l a goda muffins, jag kan inte sluta äta dessa. Måste ge bort dom så fort som möjligt 😂
 
Här kommer iallafall recept på morotsmuffins fyllda med nutella och toppade med frosting! 
 
Till ca 12st muffins behöver du: 
Muffins:
2 ägg 
2dl socker 
2dl mjöl 
1tsk vaniljsocker 
1 nypa salt
1tsk kanel 
0,75tsk kardemumma 
1dl solrosolja 
25g smält smör 
3,5dl rivna morötter (ca 3st)

Fyllning: 
2dl nutella 
 
Frosting: 
75g rumsvarmt smör 
3dl florsocker
100g philadeplhia 
Skal från 2 lime 

Gör såhär: 
Muffins:
1. Slå på ugnen på 175grader
2. Vispa ägg och socker fluffigt. 
3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke. 
4. Smält smöret och låt svalna.
5. Sikta ner dom torra ingredienserna och vänd ner dom i ägg och sockersmeten. 
6. Blanda ner olja, smält smör och rivna morötter. 
6. Fyll muffinsformar till lite mer än hälften, grädde i mitten av ugnen i ca 10-15min. 
7. Ta ut, låt svalna och gör sedan ett hål mitt i muffinsen med tillexempel baksidan på en tyll, spara toppen så du kan stänga hålet när du haft i nutella. 
 
Fyllning:
1. Spritsa ner nutella i hålet du precis gjort i muffinsen och lägg på "locket". 
 
Frosting:
1. Vispa ihop smör och florsocker så det blir krämigt.
2. Vispa ner philadelphiaosten.
3. Riv i limeskalet och vänd runt. 
4. Spritsa frostingen i valfritt mönster på dina muffins, servera och njut! 

Förvara muffinsarna i kylskåp men ta fram dom en stund innan dom ska ätas så nutellan hinner bli mjuk, lycka till! =) 
 
 

Kommentera här: