MUMS-MUMS MED CENTERGÖMMA

Heeejj på er och GLAD FREDAG! 
Hela den här veckan har varit en enda dimma av vilken dag det är, herregud vad dessa röda dagar ställer till det. Fredag är det iallafall och idag bjussar jag på mums-mums med centergömma. Inte nog med att dom är fantastiska och kolla på så är dom fantastiskt goda. 

Här kommer receptet, hojta till om ni har några frågor! Ha en fin fredag =) 

Till ca 10-20st mums-mums behöver du:
10-20st smörgåsrån beroende på hur stora du gör dom 
2 rullar center 
2 gelatinblad 
3 äggvitor 
1,5dl strösocker 
1msk vaniljsocker 
100g mjölkchoklad 
200g mörk choklad 
1-2msk smaklös olja 

 Gör såhär: 
1. Stansa ut runda bottnar från smörgåsrånen med hjälp av tex en pepparkaksform, ett lock eller liknande. 2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter 
3. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum 
4. När du fått ett fast skum så vispa ner sockret, lite lite i taget. 
5. Lägg gelatinbladen plus ungefär 1msk vatten i en kastrull och värm upp under omrörning till allt smällt. 6. Häll försiktig i dom smälta gelatinbladen i äggsmeten på medel hastighet på vispen
7. Avsluta vispningen så fort allt gelatin är i och avsluta med att vända runt allt med en slickepott.
8. Spritsa ut en liten klick smet på varje botten, lägg på en center och spritsa sedan runt den med valfritt mönster och stil. Se bara till att centern blir täckt av smet. 
9. Ställ in dina spritsade mums-mums i frysen i minst 20min. 
10. Smällt chokladen över vattenbad och blanda i en matsked olja när all choklad är smällt. 
11. Ta ut dina mums-mums från frysen, doppa dom i den smälta chokladen och låt dom sedan stelna på ett bakplåtspapper.     

TIPS: häll din smälta choklad i en mugg så blir det lättare och doppa. Strö lite lakritspulver över dina mums-mums innan chokladen stelnat så får du en härlig touch av lakrits =) 

 

 
 
 
 

Kommentera här: