NO BAKE- VIT CHOKLAD OCH APELSINKAKA!
Heejj på er! Det är ny månad, det är tisdag och jag tror ni vet vad det betyder vid det här laget va?
JAA RECEPT I RÄTTVIKSNYTT!
Bjussar på en busenkel Vit choklad & Apelsinkaka idag. Hoppas ni gillar det =)
Till en kaka på 18cm behöver ni:
10st digestivekex
30g smör
Vit chokladfyllning:
0,5dl vispgrädde
50g smör
0,5dl mascarponeost
200g vit choklad
0,75dl florsocker
Skal från en apelsin
Ganache:
100g mörk choklad
1dl grädde
1msk rumsvarmt smör
Gör såhär:
Botten:
1. Krossa kexen fint.
2. Smält smöret och blanda ihop kexen och smöret.
3. Tryck ut kakblandningen i ett jämt lager i en springform på 18cm.
4. Klä in kanterna på springformen med bakplåtspapper.
5. Ställ in i kylen medans du gör fyllningen.
Fyllningen:
1. Koka upp grädde, smör och mascarponeost i en liten kastrull.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och ha ner den i kastrullen, låt den smälta.
3. Sikta ner florsocker och blanda i apelsinskal, rör om.
4. Häll blandningen på digestivebotten och låt stå i kylen i minst 2h.
Ganache:
1. Hacka chokladen fint
2. Värm på grädden tills den precis börjar koka.
3. Häll över grädden ovanpå chokladen och rör om försiktigt tills allting smält.
4. Ha i en matsked rumsvarmt smör och låt det smälta, rör om så allt blandas till en slät smet.
5. Förvara den i rumstemperatur tills den blivit spritsbar, tar ca 10-20 minuter.
Avslutningsvis:
1. Ta fram kakan ur kylen, ta bort kanten på formen och dra försiktigt bort bakplåtspapperet.
2. Spritsa/dekorera din kaka med chokladganachen.
3. Låt stå framme ett par minuter innan du serverar och njuter!

