KOLAKLADDKAKA MED RABARBER & HALLON

Hallojj! Ni var så många som ville ha receptet och det gör mig så jäkla glad, jag hoppas ni inte blir besvikna för häääär kommer receptet! =)  

Du behöver till en kaka på 20cm:
Kolakladdkaka:
150g Smör
1dl socker
1 tsk vaniljsocker
2st ägg 
0,5 burk dulce de leche
2,5 dl vetemjöl 
1-2dl frysta hallon

Rabarbersmörkräm:
100g rumsvarmt smör 
1dl florsocker 
Saften från mixade rabarber

  Gör såhär: 
Kolakladdkaka:
1. Slå på ugnen på 175 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme. 
3. Blanda socker och vaniljsocker i en skål. 
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det. 
5. Tillsätt äggen och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda, ha sedan ner kolasåsen och dom frysta hallonen.
7. Smöra en form á 20cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, kom ihåg att alla ugnar är olika så ha koll på kakan. Den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten. 
9. Låt svalna i kylskåp. 

Rabarbersmörkräm:
1. Skiva dina rabarber, lägg dom i en kastrull och värm på tills dom blir mjuka. Mixa dom då med en handmixer och sila sedan röran, se till att du får ut så mycket vätska som möjligt från rabarberröran, det är denna vätska/saft du smaksätter smörkrämen med. 
2. Vispa smöret i någon minut, tillsätt sedan florsockret och vispa ännu lite mer. 
3. Ha sedan ner rabarbervätskan lite i taget i smöret medans du fortsätter vispa. 
4. Se till att allting går ihop, spritsa sedan smörkrämen på kolakakan, servera och njut! 


P.s Förvara kakan i kyl men se till att ta fram den ett par minuter innan den ska ätas så smörkrämen blir krämig och god.

 

 

 

Kommentera här: