KANELBULLEMUFFINS

Heeejjj!! Ni vet när man är jättesugen på kanelbullar men inte orkar ställa sig å baka eller om man enbart är sugen på mitten av kanelbullen som är den allra smetigaste? Det är jag jämt så denna morgon gjorde jag dessa kanelbullemuffins som är fyllda med den smet man vanligtvis har i kanelbullar. Alltså dom är så goda. Prova vettja! Här kommer receptet, ha en fin helg! =) 
 
Du behöver till ca 12-15st muffins:
Kanelbullemuffins:
2 ägg 
1,5 dl strösocker 
100 g smör, smält 
2 dl mjölk 
2 msk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
4 dl vetemjöl 
2 msk kardemumma
Pärlsocker
 
Fyllning: 
150g rumsvarmt smör 
4 msk florsocker 
3 msk vaniljsocker 
2 msk kanel 
3 msk strösocker 
 
Gör såhär: 
Kanelbullemuffins: 
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.  
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp.  
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och vispa sedan ner det i ägg & sockersmeten. 
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom och blanda sedan i kardemumman i smeten. Vänd i dom med hjälp av en slickepott tills du har en slät smet. 
5. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften, strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut och låt svalna. 
6. Gör ett hål med hjälp av tillexempel baksidan av en tyll, gröp ur hålet men spara toppen som ett muffinslock så du kan stänga igen hålet igen. 
 
Fyllning: 
1. Vispa ihop rumsvarmt smör och florsocker tills det är krämigt. 
2. Tillsätt vaniljsocker, kanel och strösocker, vispa ihop det. 
3. Smaka av och tillsätt mer socker om det behövs mer sötma eller mer kanel om du vill ha mer kanelsmak. 
 
Avlutningsvis: 
1. Fyll en spritspåse med fyllningen, fyll hålet i muffinsen med fyllning och sätt sedan på "muffinslocket" igen.
2. Servera och njut!
 
 

Kommentera här: